Stjal nøgenbilleder fra talrige kendte kvinder: Nu har han fået sin straf

torsdag d. 26. januar 2017 kl: 13. 37 Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

En 29-årig mand er sluppet med ni måneders fængsel for at stjæle kendte kvinders intime fotos. Han risikerede fem år.

En hacker skabte for mere end to år siden ravage i Hollywood, da han skaffede sig adgang til en lang række kendte stjerners helt private billeder.

Manden hackede sig ind på kendte kvinders e-mail-konti og mobiltelefoner, og kort tid efter florerede flere helt intime billeder af stjernerne, der i flere tilfælde ikke havde en trevl på kroppen, rundt på internettet.

Det krænkende hack har nu fået konsekvenser for hackeren, der viste sig at være en ung mand ved navn Edward Majerczyk. Tidligere har en anden mand erklæret sig skyldig i samme forbrydelse, men det er ikke lykkedes at finde sammenhæng mellem de to – hvorfor det formodes, at de arbejdede selvstændigt af hinanden.

29-årige Majerczyk er nu blevet idømt ni måneders fængsel, skriver The Washington Times.

Sex-forbrydelse

Skuespillerinden Jennifer Lawrence er en af de kendte kvinder, der fik sit private nøgenbillede delt på internettet i 2014. I lang tid efter skandalen udtalte hun sig ikke om sagen.

Da “Hunger Games”-skuespillerinden efter lang tid tog bladet fra munden, forklarede hun, at det skyldtes, at hun blev meget vred eller begyndte at græde, når hun forsøgte at tale om det grænseoverskridende læk.

– Det er ikke kun en skandale. Det er en seksuel forbrydelse, fortalte hun til magasinet Vanity Fair i oktober 2014.

Jennifer Lawrence er atter ledig på markedet

– Det er modbydeligt. Jeg forstår ikke, hvordan nogen kan finde på at gøre sådan noget. Jeg kan slet ikke forestille mig, hvordan man kan være så menneskeligt afstumpet, tankeløs, ligeglad og tom indeni, sagde Jennifer Lawrence.

Ukendte angstanfald

Ifølge The Washington Times fremgår det af retsrapporten, at en uidentificeret kendis blev ramt af angstanfald og måtte få psykologisk bistand efter, at billederne dukkede op og blev delt.

Derfor er den 29-årige blevet dømt til at skulle betale for udgifterne her til.

Foruden Jennifer Lawrence blev der angiveligt også delt billeder af skuespillerne Kirsten Dunst og Kate Upton samt op mod 100 andre kvinder.

Den 29-årige hacker er ikke blevet anklaget for at have delt nøgenbillederne, som han skaffede sig adgang til på ulovlig vis. Dette spørgsmål efterforskes fortsat af politiet.

Gammelt trick

For nogle, der er ret velbevandrede på nettet, vil det nok komme som en overraskelse, hvordan det rent faktisk lykkedes Majerczyk at få fat på de kendtes intime fotos. Ved at sende en mail til dem, hvor han udgav sig for at være Apple-ansat bad han de berørte om at indtaste brugernavn og kodeord i en falsk formular.

Her er verdens mest indtjenende skuespillerinder

På den måde kunne den nu dømte således lagre oplysningerne til sig selv og misbruge dem.

For det er han så blevet dømt.

Del din kommentar

Forsiden lige nu