Stjerne fra børne-tv død efter kræftsygdom

onsdag d. 22. august 2018 kl: 9. 48 Af: Nicklas Skyum Clausen

Stefan Karl Stefansson er tirsdag død, oplyser venner og familie

Den islandske skuespiller Stefan Karl Stefansson er død i en alder af 43. Det sker efter en kræftsygdom, skriver flere medier heriblandt TMZ.

Stefan Karl Stefansson kendes som superskurken Robbie Rådden i den islandske hit-børneserie LazyTown, der tog hele verden – og Danmark – med storm i midten af sidste årti.

Skuespilleren fik i 2016 konstateret kræft i bugspytkirtlen, men overvandt i første omgang sygdommen. I 2018 vendte kræften tilbage som galdegangskræft, og kunne ikke opereres væk, skriver TMZ.

En talsmand for islændingens familie udtaler, at han døde tirsdag omgivet af venner og familie.

Affundet sig med sin sygdom

Under Stefanssons første kræftsygdom delte han ofte oplevelser fra behandlingen. Dengang modtog han blandt andet kemoterapi:

All done with chemo for now. 😊 #allover #happy #happyplantdad

A post shared by Stefán Karl Stefánsson (@stefanssonkarl) on


I juni i år kunne hans kone så fortælle, at kræften havde trådt ind i sin sidste fase.

Og Stefan Karl Stefansson lod til at have affundet sig med sin sygdom. Det udtalte han i marts, hvor han gjorde sig overvejelser om det liv, han havde tilbage:

– Det er ikke før du får at vide, at du snart skal dø, at det går op for dig, hvor kort livet er. Tiden er det mest uvurderlige i livet, fordi den aldrig kommer tilbage. Om du bruger tiden i dine elskedes arme eller alene i en fængselscelle, så er livet, hvad du gør det til. Drøm stort, sagde Stefansson dengang.

Stefan Karl Stefansson efterlader sig sin kone og fire børn.

Del din kommentar

Forsiden lige nu