Stjernehold udgiver ny sang til Dansktop Prisen

søndag d. 15. januar 2017 kl: 13. 00 Af: Elo Christoffersen

‘En enkel sang’ er titlen på det mest stjernespækkede dansktopnummer nogensinde. Sangen udgives i forbindelse med Dansktop Prisen 2017, og 25 kendte og højtskattede kunstnere synger med.

Familie Journal tog sidste år initiativ til at hylde Dansktoppen med et ambitiøst og flot show og en prisuddeling i Jyske Bank Boxen i Herning.

Dansktop-genren skulle have den anerkendelse og respekt, som den fortjener.

Dansktoppens koryfæer hyldet: Birthe Kjær fik ærespris

Og det storstilede arrangement blev en så overvældende succes, at såvel show som prisuddeling gentages i år – nemlig den 25. marts.

Historisk fællesnummer

I forbindelse med afviklingen af dette års prisuddeling har Familie Journal og Sony Music samarbejdet om tilblivelsen af et historisk dansktop fællesnummer, der netop hylder hele genren.

– Jeg er både rigtig glad for og stolt over, at det er lykkedes af få så mange kunstnere med på idéen om ‘En Enkel Sang’. Det er historisk. Listen over de medvirkende er imponerende, og resultatet af deres anstrengelser, er fantastisk. En Enkel Sang er en ørehænger og skal nok blive et hit. Det er jeg slet ikke i tvivl om, siger Familie Journals nyligt tiltrådte chefredaktør Søren Johannesen.

– På Familie Journal elsker vi dansktopmusik. Måske fordi genren på mange måder repræsenterer de samme værdier som os. Dansktopmusikken er folkelig og festlig, handler typisk om de emner, der virkelig betyder noget i livet, og så har den en evne til at bringe folk sammen og skabe glæde.

– Det handler også om, at vi gør noget for hinanden. Kunstnerne der medvirker på En Enkel Sang har alle doneret deres royalties til Røde Kors, som vi også samler ind til, når vores store show Dansktop Prisen 2017 løber af stablen i Herning den 25. marts, lyder det fra chefredaktøren.

Heick & Bundgaard står bag nummeret

‘En Enkel Sang’ er skrevet af Keld Heick, og det er Søren Bundgaard, der har produceret.

– Jeg synes, det er dejligt, at Familie Journal bakker op om en genre, der bliver negligeret af rigtig mange medier. Når Søren Bundgaard beder mig om at samarbejde, så er jeg desuden altid klar, fordi jeg ved, at han står for kvalitet og seriøsitet, fortæller Keld Heick.

Søren Bundgaard tilføjer:

– Det har været en kæmpe fornøjelse at arbejde sammen med min gamle makker, Keld Heick igen. Vi har inspirationsmæssigt kigget lidt tilbage i tiden til vores festlige Grand Prix-sange i 80’erne. Jeg håber, I kan li’ sangen, og at I vil synge med.

Medvirkende på “En Enkel Sang”

Birthe Kjær
Johnny Hansen
Keld Heick
Hilda Heick
Dario Campeotto
Bjørn Tidmand
Kirsten Siggaard
Bjørn Hansen
Richard Ragnvald
Johnny Reimar
Maud Kofod
Lotte Riisholt
Søren Bundgaard
Kim & Hallo: Kim Harring
Inge-Marie Nielsen
Fede Finn & Funny Boyz: Katrine Daugaard -Lennart Johannessen
Dansvingerne: Tobias Ahnfelt-Rønne og Kristoffer Dam
Kim Schwartz
Peter Vesth
Klaus Strandholm
Torben Lendager
Lise Haavik
Gry Johansen Meilstrup

Dansktop Prisen 2017: Se de kendte på den røde løber

En Enkel Sang kan streames via Spotify, Yousee play, Telmore music, Apple music, Deezer og Tidal. Derudover kan den downloades via iTunes og Google Play.

 

Del din kommentar

Forsiden lige nu