Stjerner fra dansk comedy scene på juletoget

mandag d. 21. december 2015 kl: 16. 30 Af: Elo Christoffersen
 

Anthon Bergs juletog kører for tredje år i træk studerende gratis hjem til jul, hvad enten de skal fra Aalborg mod hovedstaden eller fra København den modsatte vej. Generøsitet er kodeordet for at komme med, og ud over den gratis togtur hjem er underholdningen i top, når kilometerne tilbagelægges. Nyt i år er blandt andet, at den danske komiker-trio, Platt-Form, er med på toget for at tænde juleglæden hos de studerende. Men kan de egentligt selv lide julen?

Anmelderne var rundhåndede med stjernerne i 2013, da Platt-Form for første gang indtog teaterscenen med deres juleshow ’Har du set min nissehue mor’ på Nørrebro Teater. Sidste efterår blev skuespillerne Mille Lehfeldt, Laus Høybye og Jakob Fauerby klar med turnéversionen, ’Et form for show’, som er comedy-satire tilsat musikalitet på højt plan, og som de også i år har turneret med i alle de store danske byer. Sjove, spiddende bemærkninger sammenholdt med god musik er også det, der vil møde de studerende på Anthon Bergs juletog, når det den 22. december kører gennem landet for at bringe studerende hjem til højtiden.

Dansk skuespillerinde gravid - igen

Kan de selv lide jul eller?

Er hun egentlig sjov? Er det ikke ham der? – og kender I ham den tredje? Det er spørgsmål, der ofte stilles til de tre komikere. Ud over dem kunne man spørge, om de egentligt selv kan lide julen, om de fejrer den, og hvad der gør den hyggelig for dem. For ligeså forskellige de tre synes at være, ligeså forskelligt har de det faktisk også med julen:

– Jeg ligger nok lidt midt i mellem det hele. Jeg kan godt lide hyggen ved julen, men jeg kan ligeså vel blive lidt stram i betrækket, når vi stresser op over en masse ting ved det, der skulle være roligt og hyggeligt. Gaveræset er også alt for voldsomt efter min smag, og vi er simpelthen holdt op med at give gaver på den baggrund. Dog vil jeg sige, at der også er mange hyggelige ting ved julen, bl.a. at man får set mennesker, man ikke ser så tit, siger Mille Lehfeldt, som mange nok også kender fra tv-serien Lykke på DR1.

Billetter revet væk

Den 22. december sætter Anthon Berg i samarbejde med Arriva igen i år generøsitet på skinner og bringer studerende gratis hjem på juleferie i et 82 meter langt pink tog. Som tidligere betaler de studerende ude-lukkende med generøse handlinger på toget, og billetterne er blevet revet væk.

– Jeg er ikke så stor fan af julen. Den er for travl, jeg bryder mig ikke stort om julepynt, og det religiøse budskab rammer mig ikke, da jeg ikke er troende, siger Laus Høybye.

Går all-in på julen

Med på juletoget i år vil der dog være en repræsentant for Platt-Form, som ikke bare er fan af julen, men som elsker den med alt, hvad den kommer med:

– Jeg elsker julen og går all in. I må godt kalde mig Gertrud Sand, griner Jakob Fauerby, som er den tredje part i Platt-Form.

– Når der dækkes julebord, er det på julestel fra Royal Copenhagen, og vi spiser helt traditionel julemad som risengrød, and, flæskesteg og brunede kartofler, og jeg glæder mig vildt hvert år.

Julen handler for mange om at give. Også for Anthon Berg, som netop arbejder meget med generøsitets-begrebet, da det jo er generøst at give chokolade i gave. I år kunne de studerende komme forrest i køen til juletoget, da billetsalget åbnede i november, hvis de valgte den mest generøse julehandling af alle. Nemlig at tage nogen med hjem til jul, der ellers ville sidde alene juleaften. Og det var der mange, der gjorde.

– Det lyder som en god idé, og generelt er studerende jo dem med færrest penge, så det er da dem, vi skal hjælpe og også derfor det er sjovt at underholde i juletoget. De skal hjem til jul, eller måske skal de væk fra jul. Vi ved det ikke, men de skal transporteres hen et sted, hvor de skal holde juleferie, og de er i godt humør, hvilket vi gerne vil løfte yderligere, siger Mille Lehfeldt.

Og Jakob Fauerby supplerer:

– Andres glæde er dejlig – den bliver skøn at opleve på juletoget, siger han

Billetten er blevet mere generøs

Både studerende fra Øst- og Vestdanmark har sikret sig en togbillet mod at betale med generøsitet på rejsen. Og i år er billetten faktisk blevet en tand mere generøs. Den gælder nemlig til alle Arrivas tog d. 22. december, så de studerende gratis kan rejse videre i Jylland, hvis de har lidt længere hjem, når de er stået af juletoget. Efter to års sikker succes er Den Generøse Julerejse sat i verden for at blive en fast og pink del af den danske juletrafik – og netop på en af årets travleste rejsedage. Således i år med Platt-Form til at forsøde kilometerne.

– Anthon Bergs juletog er en rigtig god idé, hvor man bidrager til at gøre en masse mennesker glade, slutter Jakob Fauerby.

Og Laus supplerer:

– Nu kan der snart stå på mit CV, at jeg har optrådt i et tog, og det har jeg længe gerne villet sætte kryds ved på min indre liste. At lave god underholdning i et tog, som jo ikke er helt almindelige forhold, kan godt være en udfordring – men en sjov udfordring.

Platt-Form vil give de studerende bud på trestemmig sang, sketches, stand up og quizzer. Og så bliver det hele interaktiv underholdning, hvor de studerende kan deltage i en eller anden form, hvis de vil. Så der bliver noget at glæde sig til.

Rutineret trio i spidsen for dansk filmfest

Hvem er Platt-Form?

Platt-Form består af de tre unge skuespillere Mille Lehfeldt (36 år), Laus Høybye (37 år) og Jakob Faurby (38 år), som alle medvirkede i den populære depressions- og tv-komedie Lykke, Mille Lehfeldt endda som hovedrolleindehaver. Laus Høybye er kendt fra sin Krumme-rolle i familiefilmen Krummerne men har også spillet en del teater. Hans debut som uddannet skuespiller var således i Den Store Bastian på Svalegangen i Aarhus.

Køreplan

Aalborg-Kbh: Aalborg-Hobro-Randers-Langå-Aarhus-Skanderborg-Horsens-Vejle-Fredericia-Odense-Nyborg-Korsør-Ringsted-Roskilde-Kbh H
Kbh-Aalborg: Kbh H-Roskilde-Ringsted-Slagelse-Korsør-Nyborg-Odense-Fredericia-Vejle-Horsens-Skanderborg-Aarhus-Langå-Randers-Hobro-Aalborg

Del din kommentar

Forsiden lige nu