Stjerner står sammen i video mod politivold

fredag d. 15. juli 2016 kl: 7. 49 Af: Ritzau Fokus
Singer Alicia Keys arrives for
Alicia Keys leder an i en ny stjernespækket video, der oplister de specifikke situationer og grunde, som har ført til, at 23 afroamerikanere har mistet livet som følge af politivold. Foto: CARLO ALLEGRI/Scanpix (Arkivfoto)

Sangerinden Alicia Keys har samlet nogle af verdens største stjerner i en ny video, der sætter fokus på politivold mod afroamerikanere.

I kølvandet på den seneste tids uroligheder i USA, hvor flere demonstranter går på gaden i et opråb mod politiets vold og drab af afroamerikanere, har flere superstjerner nu også givet deres mening til kende i den ophedede debat.

Den amerikanske sangerinde Alicia Keys leder an i en ny stjernespækket video, der oplister de specifikke situationer og grunde, som har ført til, at 23 afroamerikanere har mistet livet som følge af politivold.

Videoen, som har den oversatte titel “23 måder man kan blive dræbt på, hvis man er sort i USA”, er et opråb til præsident Barack Obama og resten af den amerikanske kongres om, at alle USA’s borgere har ret til at leve uanset hudfarve.

“Fallin'”-musikeren står langt fra alene med videoens budskab, og superstjerner som Rihanna, Beyoncé, Chris Rock og Bono er alle med til at fortælle historierne om de afroamerikanere, der i løbet af de seneste år er blevet dræbt af landets politi.

Stjerner valfarter til Demokraternes konvent

I slutningen af videoen tager Alicia Keys endnu engang ordet og understreger, at det er på tide, at tingene ændrer sig i USA.

– Vi kræver en radikal ændring for at forbedre den lange historie med systematisk racisme, så alle amerikanere har lige muligheder for at leve og være lykkelig, siger Alicia Keys i videoen.

Superstjerne sikrer mobilfrie koncerter

Se videoen her:

Visit WeAreHereMovement.com and sign our petition to tell President Obama and Congress that the time for change is now. When we reach 100k signatures, the White House is required to respond. Put your feelings and frustrations into action at the link in bio. Let’s do this! @weareheremovement

A video posted by Alicia Keys (@aliciakeys) on


/ritzau/FOKUS

Del din kommentar

Forsiden lige nu