Stjernerapper: Derfor tog jeg stoffer igen

onsdag d. 29. juli 2015 kl: 20. 01 Af: Ritzau Fokus
 
Rapperen Macklemore faldt sidste år tilbage i et stofmisbrug.

Rapperen Macklemore faldt sidste år tilbage i et stofmisbrug. Foto: JOACHIM ADRIAN/POLFOTO

Berømmelsen og presset var skyld i, at rapperen Macklemore sidste år fik et tilbagefald og begyndte at tage stoffer igen, fortæller han.

Der har været fart på karrieren for rapperen Macklemore, med det borgerlige navn Ben Haggerty, siden han for alvor slog igennem i 2012 med numre som “Can’t Hold Us” og “Thrift Shop”.

Faktisk var oplevelsen så stressende for den 32-årige rapper, at han sidste år røg tilbage i et stofmisbrug. Det fortæller han til Complex.com, ifølge Toronto Sun.

– Jeg holdt sammen på mig selv i et stykke tid. Men til sidst stoppede jeg med at gå til mine 12-trins-møder. Jeg var udbrændt. Jeg var superstresset. Vi sov ikke, spillede shows hver dag og zigzaggede over hele landet, siger Macklemore.

Rapperen har tidligere haft et misbrug af både alkohol og stoffer, og i 2008 gik han i afvænning. Men i 2014 blev presset igen for stort, og det fik Macklemor til at begynde at tage sovepiller, så han kunne slappe af, fortæller han.

– I forhold til medierne blev jeg puttet i en boks, som jeg aldrig så mig selv i, siger rapperen til Complex.com og forklarer, at berømmelsen og det manglende privatliv kombineret med mediernes kritik gjorde, at han i sidste ende havde lyst til at flygte.

Macklemore fortæller, at hans forlovede på et tidspunkt fangede ham i at gemme sovepiller i sine sko, og at han derfor skar ned på netop det misbrug. I stedet begyndte han at ryge marihuana og shoppe impulsivt.

Men det var ikke kun privatlivet, der blev påvirket af misbruget, fortæller rapperen. Også musikken blev ramt, og det resulterede i, at Macklemore stoppede midt i indspilningerne af et album med sin samarbejdspartner gennem lang tid, Ryan Lewis.

Vendepunktet for den amerikanske musiker kom, da rapperen fandt ud af, at hans forlovede var gravid med parrets første barn.

– Da jeg hørte, at Tricia var gravid, fik jeg det sådan: “Jeg bliver nødt til at blive voksen lige nu”, siger rapperen, der i maj måned blev far til en lille pige.

Samarbejdet med Ryan Lewis er også tilbage på sporet, afslører rapperen. De to regner med at udgive deres næste album senere på året.

/ritzau/FOKUS

Del din kommentar

Forsiden lige nu