Stolt kronprins modtager helt særlig pris

torsdag d. 6. september 2018 kl: 18. 33 Af: Louise Bennetzen

Prinsens velgørende organisationer samler mere end en milliard kroner ind om året.

Onsdag fik den britiske kronprins, Charles, prisen “The Editor’s Lifetime Achievement Award for Services to Philantropy”.

Prisen blev uddelt af CQ Magazine til deres award show for mænd, og her fik prinsen prisen på grund af sit imponerende velgørende arbejde. Det skriver CQ.

– For det første vil jeg gerne undskylde for mit tøjvalg. I forhold til mode er jeg ligesom et ur, der er gået i stå, jeg er med på moden hvert 25. år, jokede Charles, da han modtog prisen.

Prins Charles' fætter forlader sin gravide hustru

Indsamler over en milliard årligt

Charles er protektor eller formand for mere end 400 velgørende organisationer. Han har i næsten 50 år arbejdet med velgørenhed, hvor han også selv har grundlagt mere end et dusin af egne velgørende organisationer.

Charles er også grundlægger og formand for The Prince’s Trust Group, The Prince’s Foundation og The Prince of Wales Charitable Foundation.

Alle tre organisationer arbejder verden over og indsamler årligt mere end 1,2 milliarder kroner. Fonden alene har hjulpet over 875.000 unge med at få arbejde.

Redaktør beæret over at overrække pris

Prinsen takkede da også CQ ved overrækkelsen.

– Tusind tak til CQ Magazine for at gøre det her. Jeg er virkelig taknemmelig, for det var ikke nemt at starte alle de velgørende organisationer.

Afsløringen om prinsesse ændrer alt

Det var chefredaktøren på CQ, Dylan Jones, der overrakte prinsen prisen.

– Charles har arbejdet med velgørende organisationer med et udsædvanligt fokus og dedikation til andre, både herhjemme og i resten af verden. Derfor er vi særligt beærede over at kunne give ham den her pris i år, fortalte Dylan Jones.

Del din kommentar

Forsiden lige nu