Store danske navne åbner H.C Andersen festival

søndag d. 21. juli 2013 kl: 9. 04 Af: Ritzau Fokus
 

Ghita Nørby åbner festivalen sammen med Martin Brygmann. Foto: Pressefoto

Helt ny ære tilfalder 83-årige Ghita Nørby

Ghita Nørby og Martin Brygmann er nogle af hovednavnene, når Odense åbner årets H.C. Andersen Festival.

Den rejselystne digter bag verdenskendte eventyr som ‘Den Grimme Ælling’ og ‘Den Lille Havfrue’ fylder lige så meget i den odenseanske selvbevidsthed, som han altid har gjort.

H.C. Andersen Festival er den foreløbigt seneste begivenhed, som Odense har tænkt sig at gøre til en årlig tradition. Og her kan man som publikum se frem til en lang række danske stjerners optræden til åbningsshowet, der sparker festivalen i gang søndag den 18. august.

Den humoristiske skuespiller Martin Brygmann bliver for eksempel i selskab med Odense Symfoniorkester en form for konferencier, der følger publikum gennem showet. Samtidig kan man opleve Ghita Nørby, når hun læser ‘Konen med æggene’ højt til musik af Fuzzy.

Åbningsshowet er desuden en prisuddeling, hvor festivalens hovedpris Nattergalen og dens medgift på 400.000 kroner bliver sendt af sted til en kunstner, som festivalens bestyrelsesformand, Palle Skov Jensen, glæder sig til at afsløre navnet på.

– Priskomiteen har valgt en kunstner, som vi glæder os meget til at give denne hæder – hvem det bliver, afslører vi umiddelbart til åbningskoncerten, siger han i en pressemeddelelse.

Prins Henriks navn bliver aldrig glemt af disse entusiaster

Fem andre festivalpriser på hver 25.000 kroner bliver også uddelt under showet.

/newspaq/

Del din kommentar

Forsiden lige nu