Rockband vinder retssag om kunst

mandag d. 12. august 2013 kl: 10. 37 Af: Ritzau Fokus
 

Green Day brugte et billede i en version, hvor det var overtegnet med et rødt kryds under deres koncertturné i 2009. Det blev kunstneren sur over. Foto: AP / POLFOTO

Amerikanske Green Day har fået rettens ord for, at de gerne måtte bruge kunstners billeder under koncert.

Retten i Californien i USA har afgjort, at rockbandet Green Day ikke overtrådte kunstneren Dereck Seltzers rettigheder, da brugte kunstværket “Scream Icon” i en musikvideo.

Det skriver magasinet Rolling Stone.

Dereck Seltzer lavede “Scream Icon”, som er et billede af et tortureret ansigt, i 2003, og værket er afbilledet på adskillige plakater samt brugt som gadekunst. Green Day brugte billedet i en version, hvor det var overtegnet med et rødt kryds under deres koncertturné i 2009.

I 2011 sagsøgte Dereck Seltzer rockandet for at have krænket hans ophavsrettigheder. Om sagen udtalte dommeren, at det var en tæt og svær sag, men i sidste ende mente han, at Green Days brug af kunstværket ikke var kommercielt og gav derfor rockbandet medhold i sagen.

Dog vandt Green Day ikke alt. Retten afviste, at Dereck Seltzer skulle betale rockbandet sagsomkostninger på 200.000 dollar eller 1,1 million danske kroner.

/newspaq/

Del din kommentar

Forsiden lige nu