Mette Blomsterberg klar i nyt kageprogram

søndag d. 2. juli 2017 kl: 7. 00 Af: Elo Christoffersen

Mette Blomsterberg er vært på TV 2s nye programserie Sukkertoppen, hvor 12 af landets dygtigste konditorer dyster mod hinanden i kampen om at skabe de mest imponerende kager og desserter.

I Danmark er vi vilde med at bage.

Vi eksperimenter med cremer og mousser som aldrig før, og vi er også godt i gang med at etablere os som en førende nation inden for konditorfaget.

Nu præsenterer TV2 dig for nogle af landets dygtigste konditorer i den nye programserie ‘Sukkertoppen’.

Mette Blomsterberg ønskede sig noget ganske særligt: Det nyder vi andre godt af nu

I seks programmer vil 12 konditorer konkurrere om at skabe de mest imponerende og uimodståelige kager i kampen om at nå den store bryllupskagefinale.

Det er fra mandag den 10. juli.

Der er noget at glæde sig til, siger TV2-redaktør Thomas Richardt Strøbech:

– ‘Sukkertoppen’ er fagnørderi med kager på et utroligt højt niveau. De 12 konditorer er både eksperter inden for deres felt og samtidig passionerede konkurrencemennesker, så jeg glæder mig utroligt meget til at se, hvad fantasi og faglighed kan udrette sammen. For de medvirkende er det kun det ypperste, der er godt nok, så jeg tror, vi får nogle kagekunstværker at se, der både vil imponere og fascinere, samtidig med at man måske inspireres i det små, selv om man nok ikke kan gøre de medvirkende kunsten helt efter, siger Thomas Richardt Strøbech i en pressemeddelelse.

Kager til alle

Hver uge kæmper to konditorpar om at gå videre i konkurrencen, for kun de bedste når finalen. Og kun et par vinder og når allerøverst op på ‘Sukkertoppen’.

Mette Blomsterberg er vært, og dommerne er dessertmesteren Nikolaos Strangas fra Strangas Dessert Boutique og chefkonditor Ronnie Holmen fra Odense Marcipan.

De to er dog ikke alene om at bedømme de mange kager. Publikum bliver nemlig også inviteret indenfor i køkkenet og skal være meddommere.

Så de dygtige konditorer skal favne bredt, når de skaber de mesterlige kager.

Dansk natur i kage

I første program er det den garvede konditormester Mette Søgård, der sammen med sin tidligere lærling Nichlas Frese kæmper mod de to konditorveninder, Mathilde Block Thorsen og Michelle Huss Torborg.

På tid skal de lave små kunstfærdige kager til en fernisering.

Og så skal de fortolke ‘dansk natur’ ind i deres ‘Svendestykke’, som er den ultimative test i programmet.

Alle herlighederne skal afleveres på tid, så der bliver gang i køkkenet, når uret tikker.

De seks konditorpar i ’Sukkertoppen’

Mathilde er konditor hos GUILTY, mens Michelle er konditor hos Bagergården Fensmark. De kender hinanden fra konditoruddannelsen og blev udlært i 2016. De er bedste veninder. Se dem i program 1.

Mette ejer Conditori & Cafe H.C. Andersen i hjertet af København. Hun har uddannet adskillige konditorer, blandt andre Nichlas, som er konditor hos Andersen Bakery. De to gode venner kan du se dyste i program 1.

Helle og Nadia er rigtig gode veninder. De blev udlært konditorer i 2016 og arbejder nu begge på Rungstedgård, hvor de står for alle kagerne og det søde til kaffen. Se dem dyste i program 2.

Mads er bl.a. holdkaptajn på konditorlandsholdet, mens Mark har travlt på Mark Hermann Chocolate i Søborg, hvor han laver håndlavede fyldte chokolader. Se dem dyste i program 2.

Line er konditor på Søllerød Kro, mens Brian er dessertchef på Restaurant Lillering Skov i Galten.

Line har stået i lære hos Brian og er i dag med på konditorlandsholdet. Se dem dyste i program 3.

Peter og Andreas ejer Tossebageren i Ballerup, hvor humor er en del af opskriften. Andreas er udlært konditor hos Peter. I 2008 var de med til at bage Prins Joachims bryllupskage. Se dem i dyste i program 3.

Blomsterbergs opskrift: Snotten i måtten

‘Sukkertoppen’ har premiere på TV2 den 10. juli klokken 20.

Du kan se en smagsprøve fra programmet nedenunder…

Del din kommentar

Forsiden lige nu