Suspekt hylder afdød dansk sangerinde på nyt nummer

lørdag d. 18. februar 2017 kl: 13. 41 Af: Ritzau Fokus
20170218111350425_org
Suspekt mindes Linkoban på deres nye plade, "100% Jesus". Foto: Scanpix/Mathias Bojesen

Nummeret til Linkoban er ifølge raptrioen den sang, de har brugt længst tid på at lave nogensinde.

Efter et længere sygdomsforløb døde Linkoban af kræft for et år siden blot 30 år gammel, og dødsfaldet efterlod familie, fans og kolleger i sorg og chok.

Linkoban, der bar det borgerlige navn Ling Ly, var nær veninde af Suspekt, som nu hylder rapsangerinden på deres nye album, “100% Jesus”.

“Lings sang” har været det sværeste nummer at skrive nogensinde og den sang, der har taget længst tid at lave, fortæller Suspekt-drengene i et interview med Soundvenue.

– Vi har alle andre mistet masser af venner og bekendte, men Ling var også selv musiker, så jeg tror ligesom, at hendes ånd har været med – det var sådan, at der måttes laves et eller andet, forklarer Emil Simonsen fra raptrioen til musikmagasinet.

– Det er ikke bare lige noget, man skriver. Og det er ikke bare lige et nummer, man laver. Vi har virkelig brugt lang tid på det. Virkelig lang tid, siger Simonsen til Soundvenue og tilføjer, at personen, der har lavet strygere til Coldplay og The Verve, også har lavet strygerne til “Lings sang”.

Danske artister blæst bagover: -De har imponeret os

Seks minutter langt nummer

Nummeret er seks minutter langt, og omkvædet synges af Lau Ingemann Pedersen fra Fribytterdrømme, mens radioværten og musikeren Simon Jul blandt andre står bag beatet.

Suspekt har altid haft et nært bånd til Linkoban, og det er kun blevet stærkere og stærkere, fortæller Emil Simonsen til Soundvenue.

– Hun var ligesom med under hele denne her plade, og vi blev virkelig enormt tætte venner. Det var vi også før, men det er mærkeligt, at der skal en sygdom til, at man er meget intenst sammen, lyder det fra rapperen til musikmagasinet.

Linkoban meddelte i oktober 2015, at det danske sundhedsvæsen havde gjort alt, hvad det kunne. Det fik efterfølgende blandt Suspekt, Benal og Jooks til at lave en støttekoncert, så sangerinden kunne søge videre behandling i Tyskland.

Danske kendisser: -Her er vores ønsker for 2018

Linkoban døde tre måneder efter den 17. februar blot 30 år gammel.

/ritzau/FOKUS

Del din kommentar

Forsiden lige nu