Svensk tv dropper prins Nicolas’ dåb

fredag d. 25. september 2015 kl: 15. 00 Af: Ritzau Fokus
 
Prins Nicolas er andet barn af prinsesse Madeleine og Christopher O'Neill. De har også datteren prinsesse Leonore sammen.

Prins Nicolas er andet barn af prinsesse Madeleine og Christopher O’Neill. De har også datteren prinsesse Leonore sammen. Foto: Soren Andersson/AP

For første gang i 39 år vil der ikke være svensk tv-dækning fra kirken, når et medlem af kongefamilien bliver døbt.

Svenskerne har i årevis kunnet følge med fra IKEA-sofaen, når kongefamilien var til bryllup, begravelse eller barnedåb. Men nu vil der for første gang i 39 år ikke være direkte tv-dækning, når prins Nicolas skal døbes den 11. oktober. Det skriver svenske Expressen.

Farvel til kronen: Svensk prinsesse forlader landet

Det er normalt SVT, der er Sveriges udgave af DR, som viser de royale begivenheder, men denne gang har kanalen valgt at prioritere anderledes, fortæller Clara Mannheimer, der er chef for kultur og begivenheder på SVT.

– Vi har foretaget en vurdering og er kommet frem til, at vi ikke vil sende direkte fra begivenheden. Dåben kommer i stedet til at blive vist senere i forbindelse med programmet “Året med kongehuset”, siger hun i et interview med Expressen.

Mannheimer afviser, at det udelukkende er en økonomisk beslutning, selvom omkostningerne forbundet med at dække dåben har spillet ind:

– Alle beslutninger har en økonomisk dimension, men i dette tilfælde var det ikke afgørende for os. Vi er stolte af vores dækning indtil videre, og af dækningen vi kommer til at have fremover.

Prinsesse viser sin nye baby frem: Se billedet her

Der er dog stadigvæk håb for de svenske royalister, der gerne vil følge dåben, men som ikke har fået en invitation til Drottningholms Slotskirke, hvor Nicolas skal døbes. Ifølge Expressen forhandler nyhedsbureauet TT nemlig med hoffet om rettighederne til at filme og vise de festlige begivenheder via de sociale medier.

/ritzau/FOKUS

Del din kommentar

Forsiden lige nu