Svømning har fået en ny Superman: Clark Kent er et nyt svømmefænomen

lørdag d. 4. august 2018 kl: 17. 22 Af: Nicklas Skyum Clausen
File photo of Actor Christopher Reeve
Den rigtige Superman kunne flyve - den nye kan svømme. (Foto: Scanpix/Arkivfoto)

Den ti-årige Clark Kent Apuada er et svømmefænomen på vej frem

Der er en ny Superman på vej i svømmeverdenen, og han deler endda navn med superhelten. Den kun 10-årige Clark Kent Apuada satte søndag en ny verdensrekord i sin aldersgruppe i svømmedisciplinen 100 meter butterfly.

Og det mest bemærkelsesværdige – udover at han hedder Clark Kent – er, at den tidligere rekord tilhørte den 23-dobbelte OL-guldvinder Michael Phelps. Det skriver CNN.

Michael Phelps satte sin barnerekord i 1995, og nu, 23 år efter, har det nye svømmefænomen slået den rekord med mere end et sekund. Den tidligere rekord lød på 1:10:48, Kent klarede det på 1:09:38.

Mens Michael Phelps har trukket sig tilbage med sine 23 olympiske guldmedaljer og syv verdensrekorder, der stadig står, ligger verden for Clark Kents fødder.

Clark Kent Apuada breaks Michael Phelps Far Western Age Group Record set in 1995 (1:10.48)at the 2018 Long Course Meters Far Western International Age Group Championships 7/29/18 in the 100 fly going 1:09.38

Slået op af Salinas Aquatic Center MCATSøndag den 29. juli 2018

Den ti-årige dreng har kun svømmet i fire år, men det står klart for hans træner, at der er tale om et helt specielt talent:

– Knægten er slet ikke som nogen anden ung mand, jeg nogensinde har trænet. Han har altid skilt sig ud. Han er, han er nærmest et overmenneske, siger træneren Dia Riana til CNN.

Clark Kent er et multitalent

Ligesom Superman kan det hele, lader det til at Clark Kent Apuadas superkræfter også rækker vidt.

Det fortæller den stolte far, Chris Apuada, i hvert fald til CNN:

– Han går til klaver og dyrker kampsport, og hvis der i skolen er computertime, kodning eller naturvidenskab, så er han altid med, siger Chris Apuada.

Selv tager det ti-årige svømmefænomen opmærksomheden roligt. Han kan sagtens klare presset, fortæller han:

– Det tager jeg rigtigt godt, jeg skal bare balancere det. Jeg elsker at svømme, fordi der er en masse folk, der støtter mig og mine forældre og trænere altid er der for mig, siger Clark Kent Apuada til CNN.

Del din kommentar

Forsiden lige nu