Syg dronning tvunget til at droppe traditionsrigt arrangement

mandag d. 2. januar 2017 kl: 11. 39 Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk og Ritzau Fokus
FILES-BRITAIN-ROYALS, Dronning Elizabeth II
Den britiske regent er endnu for syg til at deltage ved officielle arrangementer. Arkivfoto: JUSTIN TALLIS/Scanpix

Dronning Elizabeth måtte aflyse den traditionsrige nytårsgudstjeneste på grund af sygdom.

Både julen og nytåret har været præget af sygdom for britiske dronning Elizabeth.

Det betød i første omgang, at dronningen så sig nødsaget til at aflyse den traditionsrige tur i kirke julemorgen, og søndag måtte hun så igen melde afbud til nytårsgudstjenesten den 1. januar.

Royale gæster i hobetal fejrer jernbryllup

– Dronningen føler sig endnu ikke klar til at gå i kirke, da hun stadig er ved at komme sig over en slem forkølelse, skrev kongehuset i en pressemeddelelse ifølge magasinet People.

Den 90-årige dronning, der sidst er set ved et offentligt arrangement den 9. december, var ikke det eneste medlem af den britiske kongefamilie, der ikke dukkede op i kirken søndag.

Dronningens barnebarn prins William og hans hustru, hertuginde Kate, tilbragte nemlig søndagen sammen med parrets børn hos hertugindens mor.

Erklæret død

I sidste uge var dronning Elizabeth omdrejningspunkt i en historie, der hastigt spredte sig på sociale medier. På Twitter blev hun nemlig fejlagtigt erklæret død.

Den falske nyhed om den aldrende britiske monark var sat i gang af et par falske Twitterkonti, der udgav sig for at være det anerkendte medie BBC.

Efterfølgende er de falske konti blevet slettet, men de nåede at skabe panik og røre blandt de royale fans.

Den britiske dronning kunne i april sidste år fejre sin 90-års fødselsdag.

BBCs royale korrespondent, Nicholas Witchell, har tidligere tilkendegivet, at dronningens fravær til officielle begivenheder formentlig skyldes, at det britiske kongehus tager sine forholdsregler omkring den aldrende regents helbred, der altså ikke formodes at være decideret skrantende.

Ikke den eneste

Dronning Elizabeth er ikke den eneste dronning, der fejrede jul med sygdom.

Også i Sverige var der royal forkølelse. Således måtte 73-årige dronning Silvia lade sig indlægge sent den 23. december.

Hun havde følt sig svimmel efter en grum forkølelse og måtte til sidst indlægges. Hun blev dog udskrevet igen første juledag.

/ritzau/FOKUS

Del din kommentar

Forsiden lige nu