Endnu en Disney-klassiker bliver til dansk musical

lørdag d. 25. november 2017 kl: 15. 00 Af: Ritzau Fokus
Tarzan Fredericia Teater
Fredericia Teater har tidligere lavet danske musicalversioner af "Aladdin", "Den lille havfrue" og "Klokkeren fra Notre Dame". Foto: Fredericia Teater

"Tarzan" er den fjerde Disney-klassiker, som Fredericia Teater kaster sig over og laver til en dansk musical.

For fjerde gang vækker Fredericia Teater en Disney-klassiker til live, og denne gang bliver det “Tarzan”, som skal opføres i en dansk musicalversion.

Det annoncerer Fredericia Teater i en pressemeddelelse.

– Det er intet mindre end fantastisk, at vi endnu engang kan præsentere en stor Disney-titel. “Tarzan” kommer for alvor til at skubbe til, hvad Fredericia Teater kan. Jeg svinger mig i lianerne af begejstring, siger teaterchef Søren Møller i pressemeddelelsen.

Musicalen består af tekst og musik af den oscarvindende You’ll Be In My Heart-musiker Phil Collins og er baseret på Chris Buck og Kevin Limas tegnefilmsfortolkning af Edgar Rice Burroughs’ klassiker om menneskebarnet Tarzan, der vokser op blandt gorillaerne i den vestafrikanske regnskov.

Filmen, som musicalen er baseret på, havde premiere i 1999, og i 2006 fik musicaludgaven premiere på Broadway.

Glæde hos Disney

Hos Disney glæder man sig over den danske udgave, der får danmarkspremiere den 5. oktober 2018.

– Dette vil markere vores fjerde produktion sammen, og det kunne ikke være bedre: “Tarzan” er et fantastisk teatralsk eventyr, lyder det fra Felipe Gamba, direktør for International Strategy hos Disney Theatrical Group, i pressemeddelelsen.

Fredericia Teater har tidligere lavet danske musicalversioner af “Aladdin”, “Den lille havfrue” og “Klokkeren fra Notre Dame”.

“Tarzan” får danmarkspremiere den 5. oktober 2018 på Fredericia Teater. Musicalen spiller året efter i København i Falkoner Salen fra den 29. november 2019.

/ritzau/

Del din kommentar

Forsiden lige nu