Teater-Harry Potter tager kontroversielt valg

søndag d. 27. december 2015 kl: 17. 00 Af: Ritzau Fokus
 

Forfatteren J.K. Rowling er begejstret over valget af skuespillere til teateropsætningen af “Harry Potter and the Cursed Child”, som hun selv har været med til at skrive. Foto: Evan Agostini/EVAN AGOSTINI/INVISION/AP

De tre hovedroller til den kommende teaterforestilling om troldmanden Harry Potter er nu blevet afsløret, og særligt én har overrasket fans.

Forfatteren J.K. Rowlings eventyrlige serie om troldmanden med det lynformede ar i panden gik sin sejrsgang i hele verden, og navnet Harry Potter har siden filmatiseringen hængt uløseligt sammen med skuespilleren Daniel Radcliffe. Til næste år har det todelte teaterstykke “Harry Potter and the The Cursed Child” premiere, hvor historien foregår 19 år senere. Det betyder naturligt nok, at Harry Potter og hans venner er blevet voksne, og nu er det blevet afsløret, hvem der indtager de tre hovedroller, skriver BBC.

Nyt til Harry Potter-fans: To nye bøger er på vej

Hovedrollen som den fuldvoksne Harry Potter skal spilles af Jamie Parker, som i øjeblikket gør sig på de skrå brædder i teaterstykket “Guys and Dolls”. Tidligere har han spillet over for Harry Potter-skuespilleren Richard Griffiths, der havde rollen som Harry Potters ondskabsfulde onkel, Vernon Dursley.

Rowling glæder sig over valget

Hermione Granger bliver spillet af Olivier-prisvinderen Noma Dumezweni, og J.K. Rowling har allerede været på banen på Twitter og glædet sig over valget, som overraskede nogle fans. Det overraskende bestod i, at Emma Watson, som spillede rollen i filmene, er hvid, mens den nye teaterskuespillerinde er sort.

– Brune øjne, uglet hår og meget klog. Hvid hud blev aldrig specificeret. Rowling elsker sorte Hermione, skriver forfatteren som svar til en fan efterfulgt af en kyssesmiley.

Den sidste del af trioen er den rødhårede Ron Weasley, som blev spillet af Rupert Grint i filmene. Den rolle bliver indtaget af Paul Thornley, som tidligere har haft roller i krimiserierne om kriminalkommissær Barnaby, Foyle og Hercule Poirot.

– Jeg er så begejstret over castingen til “Harry Potter and the Cursed Child”. Jeg kan ikke vente med at se Jamie, Noma og Paul vække de voksne karakterer til live på scenen næste sommer, udtaler J.K. Rowling ifølge BBC.

/ritzau/FOKUS

Del din kommentar

Forsiden lige nu