Teenager finder hidtil usete fotos af Nirvana

onsdag d. 22. juli 2015 kl: 14. 00 Af: Ritzau Fokus
 

Billeder af bandet der senere blev kendt som Nirvana, er blevet fundet af en teenager, som deler billederne på de sociale medier.

Det var noget af et fund, den 19-årige Maggie Poukkula gjorde, da hun opdagede et par gamle 1980’er-billeder af sin far, der spillede sammen med den afdøde Nirvana-sanger og guitarist Kurt Cobain – vel at mærke inden, han for alvor blev kendt med sit grunge-band Nirvana. Det skriver people.com.

– Billeder af min far og Kurt Cobain, der spillede sammen i de gode gamle dage, skriver Maggie Poukkula på sin profil på det sociale medie Twitter og deler de godt 30 år gamle billeder fra 1987.

Hvad teenageren ikke vidste var nemlig, at det med stor sandsynlighed er billeder af Nirvanas allerførste koncert – taget før bandet fandt det navn, de blev verdensberømte under.

Dagens fødselar kunne ikke rigtig klare mosten

Maggie Poukkulas far, Tony Poukkula, var venner med Kurt Cobain i gymnasiet og spillede selv i bandet Black Ice. Ifølge mediet Alternative Nation stammer billederne fra Nirvanas første koncert i Poukkulas hjem i byen Redmont i staten Washington.

Tony Poukkula har også medvirket som kilde i forfatteren Nick Soulsbys fortælling om Nirvanas tidlige dage som et af tidens største rockbands.

Bandet gik i opløsning, da Kurt Cobain begik selvmord i 1994, hvor han efterlod sig konen Courtney Love, en lille datter og en arv af banebrydende rockmusik.

Nirvana spillede på Roskilde Festival i 1992.

Her er verdens mest kontroversielle sange

Se Maggie Poukkulas billeder af Kurt Cobain øverst i artiklen…

/ritzau/FOKUS

Del din kommentar

Forsiden lige nu