Thomas Bo Larsen: -Jeg siger tak hver eneste aften

søndag d. 25. februar 2018 kl: 9. 00 Af: Ritzau Fokus
Thomas Bo Larsen Advokaten
Thomas Bo Larsen medvirker i Viaplay-serien "Advokaten", som får premiere 28. februar. Foto: Scanpix/Bax Lindhardt (Arkivfoto)

Den kendte skuespiller har været forbi buddhismen og asatroen, men beskriver i dag sig selv som åndelig.

Inden Thomas Bo Larsen lægger sig til at sove om aftenen, siger han tak. Ikke til nogen bestemt, men til noget, der er større og højere end ham.

Her fortæller den 54-årige skuespiller, der snart er aktuel i Viaplay-serien “Advokaten”, om sin tro.

Advokaten har i øvrigt premiere den 28. februar på Viaplay og TV3.Hvilken tro er du opdraget i?

– Jeg kommer ikke fra noget religiøst hjem eller troende miljø på nogen måde. Min far havde noget med, at han troede på skæbnen, og det har jeg måske fået med. Det ligger måske fem procent i mig.

Thomas Bo Larsen elsker gangsterfilm og kunstudstillinger

Hvad betyder for dig i dag?

– Tro betyder ikke så meget. Jeg tror mere på noget åndeligt. Jeg har i mine unge år søgt og flakket mod buddhismen. Asatroen med Odin og Thor var jeg også være inde omkring.

– Jeg tror, at jeg med årene har fundet ud af, at religionerne et eller andet sted har forskellige historier, men at vi et eller andet sted lidt tror på det samme alle sammen.

– Det er også det, jeg tror. At der er noget, der er større end mig, og det er jeg dybt taknemmelig over. En højere magt af en eller anden art, og så er der forskellige historier om det.

Hvordan dyrker du din tro?

– Jeg siger tak hver eneste aften, inden jeg går i seng. Der er ikke nogen adresse på, og det har heller ikke noget efternavn. Det er til noget, der er større end mig selv. Det er måske til min skytsengel, jeg ved det ikke. Det er til noget, der har givet mig enormt mange gaver, og det er jeg enormt taknemmelig over.

– Indimellem kan jeg finde på at gå ind i natkirken i Vor Frue Kirke fredag eller lørdag aften. Ikke fordi jeg tror på Gud i den forstand, men at sidde under et tag og være en lille del af noget stort i Vor Frue Kirke om aftenen finder jeg enormt meget hvile i. Det kan jeg virkelig godt dyrke og svømme helt ind i. Jeg glemmer tid og sted. For mig giver det en mening med, at jeg er her og en mening med, at vi alle er her.

Hvornår har du sidst tvivlet på din tro?

– Jeg har egentligt aldrig nogensinde tvivlet. Livet har været lidt hårdt en gang imellem – især i mine yngre år, men jeg tror aldrig, jeg har følt, at der var nogen, der straffede eller forrådte mig eller noget som helst.

– Det er en del af den tid, jeg har her på jorden, som har gjort mig til den, jeg er. Jeg er kommet ud af det og blevet rundere af det på en eller anden måde.

Thomas Bo Larsen mediterer inden barske scener

Hvad tror du, der sker, når vi dør?

– Det ved jeg ikke. Så slukker lyset, og så bliver der mørkt? Da jeg kørte lidt med buddhismen, syntes jeg, det var fedt, at hvis man opførte sig ordentligt, endte man et bedre sted. Men liv efter døden tænker jeg overhovedet ikke over.

/ritzau/

Del din kommentar

Forsiden lige nu