Thomas Buttenschøn blev rørt af uventet hilsen

fredag d. 2. december 2016 kl: 9. 58 Af: Ritzau Fokus

En hilsen, et kram og et smil fra en fremmed mand på gaden har rørt musiker Thomas Buttenschøn.

Nogle gange sker der ting, der minder en om, hvor heldig man er.

Og sådan en oplevelse havde musiker og sangskriver Thomas Buttenschøn, da han torsdag gik en tur på Vesterbro i København.

Det skriver “Smukkere end smuk”-sangeren i et nyt opslag på det sociale medie Instagram.

Øjenkontakt med fremmed mand

Thomas Buttenschøn havde netop været på besøg hos en ven, og på vej hen ad gaden fik han øjenkontakt med en fremmed mand på gaden.

– Han smilede stort, og jeg gengældte naturligvis smilet. Jeg tænkte: Fremmede, der smiler til hinanden, er jo noget af det, der gør verden bedre, skriver Thomas Buttenschøn.

Thomas Buttenschøn har fået ny kæreste

Men mødet mellem de to stoppede ikke der. Manden kaldte nemlig på Thomas Buttenschøn og ønskede ham tillykke med dagen. En hilsen, som den 31-årige sanger først ikke forstod meningen med.

– “Vi er i samme båd, du og jeg,” sagde han med et indforstået smil. “Vi lever!” Så holdt han en hånd for sit hjerte og gav mig et virkelig varmt kram. Og så forstod jeg, hvad det handlede om, skriver Thomas Buttenschøn.

Fokus på hiv og aids

Torsdag var det nemlig ikke blot tid til at åbne første låge i julekalenderen, men også til at sætte fokus på sygdommene hiv og aids ved den internationale aidsdag.

Thomas Buttenschøn har været hiv-smittet hele sit liv og lever i dag et helt normalt liv med sygdommen på grund af den behandling, han får.

– Glædelig første december. Og tak. Tak til den flinke mand for at minde mig om, hvor privilegeret jeg er. Tak verden, lyder det taknemmeligt fra musikeren.

Thomas Buttenschøn er agnostiker: - Det kan føles tomt ikke at tro på noget

Du kan læse hele Thomas Buttenschøns opslag her:

Jeg var på Vesterbro i dag for at besøg en nær ven. På vej hjem, da jeg gik ind ad Vesterbrogade, fik jeg øjenkontakt med en fyr der gik i modsat retning. Han smilede stort og jeg gengældte naturligvis smilet. Jeg tænkte, fremmede der smiler til hinanden, er jo noget af dét der gør verden bedre. Jeg gik videre og begravede mig selv i mine egen tanker, indtil jeg blev stoppet af hans råb. "Hej! Hej!" råbte han. Jeg stoppede op. Han sagde stort tillykke med dagen. Jeg forstod ikke lige først, hvad han egentlig mente, og følte mig lidt dum da jeg lettere fortvivlet fik svaret tak. Bare i ren høflighed, og for ikke at virke dum. "Vi er i samme bås, du og jeg." sagde han med et indforstået smil. "Vi lever!" Så holdte han en hånd for sit hjerte og gav mig et virkelig varmt kram. Og så forstod jeg, hvad det handlede om. Glædelig første december. Og tak. Tak til den flinke mand, for at minde mig om hvor priviligeret jeg er. Tak verden. Hiv og Aids er stadig langt fra udryddet, men i dag må vi gerne glædes over, hvor godt det rent faktisk går. Med den viden vi har om at velbehandlede hiv-smittede ikke smitter videre, er det jo logik, at hvis alle hiv-smittede kom i behandling, ville lortet være udryddet i næste generation. Happy World Aids Day ❤️

A photo posted by Thomas Buttenschøn (@buttenschon) on


/ritzau/FOKUS

Del din kommentar

Forsiden lige nu