Landsholdsstjerne er skingrende sindssyg

torsdag d. 9. november 2017 kl: 15. 12 Af: Jesper Werge, jw@kendte.dk

En af Thomas Gravesens medspillere fra de glade Everton-dage fortæller om tiden med den danske midtbane-general, der også nåede forbi Los Galácticos for en kort bemærkning.

Han var en af de helt store fodboldspillere i begyndelsen af dette årtusinde – både på det danske landshold og på de klubhold, som har nåede at repræsentere.

Dagens Fødselar: Thomas Gravesen

Men Thomas Gravesen var også en gal mand, hvis man skal tro den tidligere Everton-spiller James McFadden.

De to spillede sammen i Liverpool-klubben fra 2003 til 2005 – og ifølge James McFadden var vejlensiske Gravesen fuldstændig sindssyg i perioder.

Kunne vinde kampene

Ifølge et film-interview, som den skotske angriber giver til netmediet Open Goal, så var Thomas Gravesen en fantastisk fodboldspiller.

– Selvom han ikke altid forstod spillet, så var han typen, der kunne vinde kampe for dig. Så simpelt var det, fortæller James McFadden om den danske midtbanegeneral, der ialt spillede 146 kampe for Everton.

Men det var altså ikke kun på banen, at Thomas Gravesen var uberegnelig, uforudsigelig og speciel.

– Han var sindssyg. Altså, han var fin, når man var på tomandshånd med ham, men i en gruppe var han vanvittig, forklarer fodboldspilleren.

Tog gevær med til træning

James McFadden husker især to tilfælde, der ifølge ham meget godt betegner, hvilken personlighed Thomas Gravesen havde.

– Han tog en gang et paintball-gevær med til træning og begyndte at skyde folk. Og en anden dag tog han fyrværkeri med, som han skød efter vores fysioterapeut, forklarer fodboldspilleren.

Fordi Thomas Gravesen også var en god kammerat – og iøvrigt en glimrende holdspiller – så havde han lang line hos træneren.

Lavede skæg og ballade

Den daværende Everton-manager, David Moyes, havde svært ved at tale taktik med Gravesen, som bare lavede skæg og ballade – og ikke gjorde, som der blev sagt.

Også på det danske landshold, har der været flere episoder med Thomas Gravesen, som har vist en mindre flatterende side af slideren.

Han har således ofte vist sit iltre temperament – på over for mod- og medspillere.

En del af konge-klubben

Thomas Gravesen stoppede sin karriere i 2009 – inden da nåede han 66 kampe for landsholdet og deltagelse i tre slutrunder. EM i 2000 og 2004 samt VM i 2002.

Han indledte sin karriere i Vejle Boldklub i 1995 og fortsatte to år senere i Hamburg SV.

Thomas Gravesen rykker til Las Vegas

I 2000 kom han til Everton, hvorfra han i 2005 blev solgt videre til “konge-klubben” Real Madrid – vel nok verdens mest prominente fodboldklub på det tidspunkt.

Allerede året efter blev han solgt videre til Celtic. Her spillede han godt to sæsoner, inden støvlerne blev lagt på hylden.

Del din kommentar

Forsiden lige nu