Thomas Helmig og Peter A.G. kæmper for børn af misbrugere

lørdag d. 19. september 2015 kl: 15. 00 Af: Elo Christoffersen
 
Pressefoto.

Pressefoto.

Thomas Helmig og Peter A.G. går i næste uge i front for kampagnen ’Bland dig!’, som organisationen TUBA står bag. De to kendte musikere er ambassadører for, at vi alle bliver bedre til at blande os i forholdene for børn af misbrugere – på den gode måde.

De to musikervenner har sagt ja til at gå i front for kampagnen, fordi de begge er særligt optagede af, at børn fra misbrugsfamilier er uskyldigt ramt, når de er belastede af at mor eller far drikker eller tager for mange stoffer.

– Børn er forsvarsløse i den her situation, så der synes jeg, man skal gå ind og blande sig, uanset om man er lærer, nabo eller hvad man nu er. Så er man nødt til at blande sig, mener Thomas Helmig.

Thomas Helmig og Peter A.G. har været ambassadører for organisationen TUBA i fire år.

– Jeg støtter TUBA, fordi det er så vigtigt, at der er et sted, hvor der er nogen, der gider at snakke med én og tage én alvorligt. Det kan være så svært overhovedet at komme frem til der, hvor man tør at tale om noget. Vi er ambassadører for at kunne sige: tal frit frem, for vi er garanter for, at der sker dig ikke noget. Så gå du trygt til TUBA, forklarer Peter A.G.

Lykke hos Helmig: Er blevet morfar

Børnene ønsker, at vi blander os

I en ny undersøgelse svarer over halvdelen af de unge, der har søgt hjælp i TUBA, at den bedste måde, man kunne have set dem i barndommen var ved at ’lærere, pædagoger og andre voksne udenfor familien skulle have spurgt mere til mig’.

Derfor sætter TUBA i næste uge fokus på at synliggøre, at det er nødvendigt og hensynsfuldt at blande sig – på den gode måde.

– Hele 38 % af de unge, der søger hjælp i TUBA, fortæller deres historie her for allerførste gang. Mange af dem ville ønske, at der var nogen – bare én, der havde spurgt mere til dem i barndommen. Derfor håber jeg, at mange vil vise deres støtte på vores sociale medier og til vores gadekampagner for at sætte tabuet på dagsordenen for børnenes skyld, siger Henrik Appel, der er landsleder af den landsdækkende organisation TUBA, der hjælper børn og unge fra misbrugsfamilier.

Far og mor er stolte: Hugo Helmig fylder rundt

Vi skal insistere på retten til at blande os

– Det der er vigtigt i det her er, at vi har ansvar for hinanden, og skal huske, at vi er et fællesskab. Så vi skal have øje for hinanden, og vi skal faktisk insistere på retten til at blande os, pointerer Thomas Helmig, der sammen med musikervennen bliver den første, deltager i kampagnen med sin støtte video på de sociale medier.

– Det er en virkelig god sag at støtte! Og det er nemt. Det eneste man skal gøre er at skrive BLAND DIG på sig selv, hive telefonen op af lommen, tage et billede eller en video af det og lægge det på Facebook eller Instagram med #blanddig, forklarer Henrik Appel.

Del din kommentar

Forsiden lige nu