Thomas Vinterberg kan vinde bjørn i Cannes

tirsdag d. 12. januar 2016 kl: 14. 00 Af: Ritzau Fokus

Thomas Vinterbergs film "Kollektivet" er udtaget til Berlin Filmfestivalens hovedkonkurrence.

Den seneste danske film i Berlins hovedkonkurrence var Nikolaj Arcels “En kongelig affære” i 2012. Foto: J¯RGENSEN JAKOB/JAKOB J¿RGENSEN

Thomas Vinterberg er med i konkurrencen om at vinde en pris i Cannes

Den danske filminstruktør Thomas Vinterberg er med i konkurrencen om at vinde en af filmbranchens fornemste priser, når guldbjørnen skal uddeles ved Berlin Filmfestival til februar.

Vinterberg starter optagelser til stjernespækket thriller

Det oplyser Det Danske Filminstitut i en pressemeddelelse, hvor de skriver, at Vinterbergs film “Kollektivet” er udtaget til Berlin Filmfestivalens hovedkonkurrence.

Ifølge Det Danske Filminstitut er der er tale om en humoristisk, men også rørende portrætfilm af den generation af danskere, der eksperimenterede med at bo i kollektiv.

En række personligheder

I filmen følger man ægteparret Erik og Anna, spillet af Ulrich Thomsen og Trine Dyrholm, der sammen med datteren Freja, spillet af Martha Sofie Wallstrøm Hansen, etablerer et kollektiv i Eriks store kasse af en villa.

Ind flytter en række personligheder, der blandt andet spilles af Helene Reingaard Neumann, Lars Ranthe, Fares Fares, Julie Agnete Vagn, Magnus Millang, Anne Gry Henningsen og Sebastian Grønnegaard Milbrat.

Det er Thomas Vinterberg og Tobias Lindholm, der har skrevet manuskriptet, der er baseret på teaterstykket “Kollektivet” af Thomas Vinterberg og Mogens Rukov.

Danske biografgængere kan se filmen fra 14. januar, hvor den har dansk premiere, mens årets filmfestival i Berlin først afholdes fra 11. til 21. februar.

Hele programmet er endnu ikke udmeldt.

Den seneste danske film i Berlins hovedkonkurrence var Nikolaj Arcels “En kongelig affære” i 2012.

Vinterberg-film hædres med europæisk filmpris

Lars von Triers “Nymphomaniac Volume 1” i Directors’ Cut blev vist i hovedprogrammet i 2014, men uden for konkurrence.

/ritzau/

Del din kommentar

Forsiden lige nu