Tillykke: Ole Thestrup har fødselsdag

søndag d. 12. marts 2017 kl: 7. 00 Af: Elo Christoffersen

Skuespilleren kan i dag fejre sin fødselsdag.

Den danske skuespiller Ole Thestrup fylder i dag 69 år.

Som barn spillede han guitar og drømte på det tidspunkt om at blive noget ved musikken, men opgav indgangen til denne karriere som 25-årig, da han blev optaget på Skuespillerskolen ved Aarhus Teater, hvorfra han afsluttede sin skuespilleruddannelse i 1976. Herefter har han også spillet på Det Kongelige Teater.

Han har i en årrække medvirket i en lang række revyer, og har også fået en hel del roller på forskellige teatre. Fra tv huskes han fra serien Een stor familie (1982-1983) i rollen som den koleriske ejendomsinspektør Erik Jensen.

Sådan lever disse kendte med deres misbrug

Blev sat af flyet og kom i fængsel

Ole Thestrup har ikke lagt skjul på, at han i mange år har lidt af et alkoholproblem, som kulminerende med at han i 1988 blev sat af et British Airways Boeing 747-fly på grund af kraftig beruselse.

Kaptajnen på flyet turde ikke flyve videre og nødlandede flyet i Canada.

Ole Thestrup blev idømt tre måneders åbent fængsel i Canada og afsonede 43 dage. Denne episode var en medvirkende årsag til at han kom helt ud af misbruget, og samme år blev han afvænnet på Minnesotamodellen.

Efter sin afvænning begyndte han at interessere sig for computere, og byggede sin egen, hvilket i følge Thestrup er skyld i, “at min hjerne regenererede, og er helt klar i dag”.

I 1986 medvirkede han i tv-julekalenderen Jul på Slottet, der på dette tidspunkt var den dyreste julekalender, som DR havde produceret.

Ole Thestrup har desuden medvirket i biograffilmene Blinkende lygter (2000), De grønne slagtere (2003) og Adams æbler (2005).

Stor dansk skuespiller kunne i dag være fyldt 70 år

Han har også spillet med i TV2-succesen “Badehotellet”.

Kilde: Wikipedia/kendte.dk.

Del din kommentar

Forsiden lige nu