Tinitus: Agnes Obel troede karriere var slut

torsdag d. 15. august 2013 kl: 8. 44 Af: Ritzau Fokus
 

En fejl betød en hyletone i sangerindens ører i ugevis. Foto: Rasmus Baaner / POLFOTO

Et kort øjeblik frygtede Agnes Obel for karrieren, da hun fik tinnitus efter en fejl til en lydprøve.

Det kunne være endt katastrofalt, da en lydprøve sidste år gik galt for Agnes Obel.

Dansk sangerinde lægger lyd til populær HBO-serie

Lyden fra højtalerne omkring hende var for høj, og tre gange fik den spinkle sangerinde så høje lyde lige i hovedet fra udstyret omkring hende, at hun bagefter kunne høre en hyletone. Som blev ved.

– Jeg kunne godt mærke, at der var noget galt, men jeg spillede koncerten færdig og håbede, at det ville fortone sig i løbet af aftenen, fortæller hun til Newspaq.

Men den ubehagelige tone fortsatte i flere dage efter uheldet, og da hun en dag sad i lydstudiet og forsøgte at samle sig om nogle sarte klavertoner, blev den enerverende hyletone for meget for hende.

– Den var indvaliderende. Jeg kunne ikke høre de små detaljer i musikken og det skræmte livet af mig, siger Agnes Obel om oplevelsen.

For sit indre blik kunne hun se karrieren gå i stykker, fordi arbejdet med den musik, hun elsker, blev en pinsel i stedet for en fryd.

– På det tidspunkt valgte vi at aflyse mine efterårskoncerter, og jeg måtte også opgive at gå i studiet og indspille på min nye plade. Jeg trængte bare til ro, siger hun.

Tinnitus er en tilstand, hvor der konstant er susen og lyde i øret – også selvom der er helt stille, og for nogle bliver tilstanden konstant og varer resten af livet.

– Jeg gik pludselig og tænkte på, at jeg ikke havde sat pris nok på min hørelse, da jeg havde den, fordi jeg bange for, at den aldrig kom igen, husker Agnes Obel.

I halvanden måned fortsatte de ubehagelige lyde med at summe i sangerindens øre, men gudskelov fortonede tilstanden sig og forsvandt til sidst helt.

– Jeg var ved alle mulige læger og specialister, men det forsvandt lige så stille af sig selv efter fem-seks uger, smiler Obel, der søndag eftermiddag optrådte på årets festival i Skanderborg.

Dagens fødselar: Agnes Obel

Den 30. september udkommer hendes længe ventede andet album “Aventine”.

Newspaq

Del din kommentar

Forsiden lige nu