Titusindvis vil løbe en tur sammen med kronprinsen

tirsdag d. 8. maj 2018 kl: 16. 55 Af: Jesper Werge, jw@kendte.dk

Royal Run er en succes - allerede inden det er blevet skudt i gang. Anledningen til de fem motionsløb på samme dag er Danmarks kommende konges 50 års fødselsdag - og der er medvind over hele linjen.

Det er sikkert og vist: Kronprins Frederiks helt eget fødselsdagsløb Royal Run er en succes.

En optælling mandag 7. maj viser, at hele 61.522 motionister har købt en billet til arrangementet, som i øvrigt udmærker sig ved at foregå fem steder i landet på samme dato.

Så har man altid drømt om at løbe fra en kommende konge – eller dronning – så er chancen der nu.

200 år siden Fladstrand blev til Frederikshavn: Kronprins Frederik fejrer byen

Mandag den 21. maj skydes det stort anlagte “Royal Run” nemlig i gang, og det bliver med kronprins Frederik som en særdeles aktiv deltager.

Ideen er bygget op omkring en rund fødselsdag

Det er måske også fair nok, idet hele ideen bag konceptet er plantet på grund af kronprinsens 50 års fødselsdag fem dage senere, lørdag den 26. maj.

Kronprinsen selv skal løbe i samtlige fem byer – han løbe mile-distancen i Aalborg, Aarhus, Esbjerg og Odense – og tager den lange 10 kilometer-rute i København. En mile er lig med 1.609,344 meter.

I galleriet over artiklen kan du studere ruterne i Aalborg, Aarhus, Esbjerg, Odense og København i detaljer.

De fem største byer i Danmark bliver i forbindelse med “Royal Run” omdannet til en stor folkefest, når kronprinsen skal løbe sit 50-års fødselsdagsløb.

Langt over 60.000 har meldt sig til

Som skrevet var der allerede i begyndelsen af maj 61.522 tilmeldte i de fem byer, med hovedstaden som det absolut største trækplaster.

30.457 er tilmeldt i København, mens tallene for Aalborg, Aarhus, Esbjerg og Odense er henholdsvis 8172, 11.471, 5552 og 5870 deltager.

De 38.729 har tilmeldt sig den lange distance, mens de resterende – 22.793 – vil “nøjes” med de godt 1609 meter.

Med en deltagerpris på den lange og korte distance på henholdsvis 250 og 75 kroner, giver det en foreløbig omsætning på 11,4 millioner kroner.

En omsætning på 12,3 millioner kroner

Og 12,3 millioner kroner, hvis administrationsgebyret på 15 kroner per styk regnes med.

Det er Danmarks Idrætsforbund (DIF), DGI og Dansk Atletik Forbund (DAF), der står bag den praktiske afvikling, hvilket sker i samarbejde med lokale arrangører.

Med så enorm en indtjening er det fristende at tro, at formålet også er at generere profit til kongehuset – eller til de arrangerende klubber og organisationer. Men det er ikke korrekt.

Det er nemlig ikke meningen, at Royal Run skal generere et overskud. TrygFonden og Nordea-fonden støtter Royal Run, og pengene går til alt det praktiske og administrative omkring løbet.

Eventuelt overskud går til sympatisk formål

I tilfælde af et overskud, så vil pengene gå til projektet “Bevæg dig for Livet”, der arbejder for, at idræt bliver en del af hverdagen for en større del af danskerne.

Kronprinsen er ambassadør for visionen “25-50-75”, der har som sit erklærede mål, at i 2025 skal 75 procent af danskerne være idrætsaktive og 50 procent være medlem af en idrætsforening.

Man kan i øvrigt ikke direkte melde sig til at løbe sammen med Frederik – men ved at tilmelde sig Royal Run, så deltager man i den store folkelige fejring af kronprinsen.

Danmarks kommende konge får nemlig en travl dag, fordi han skal nå rundt til de fem byer.

Er i hver eneste by i en times tid

Derfor vil han kun være kort tid i hver Royal Run-by, før han skal videre.

Kronprinsens tidsplan er blevet offentliggjort på Royal Runs hjemmeside, og der kan man se, hvornår Frederik er i hver by.

Dermed er det muligt at ønske ham tillykke, når han kommer til byen.

Frem mod Royal Run, der altså løbes anden pinsedag – mandag 21. maj – er der mulighed for at tilmelde sig et fortræningshold i din landsdel eller træne på egen hånd med ét af vores personlige træningsprogrammer.

Mulighed for at træne i fællesskab

Man kan også deltage i de fællestræninger, som tilbydes rundt omkring i landet.

Man kan også følge Royal Run på Facebook eller bliv opdateret via et nyhedsbrev om den nyeste information om Royal Run.

Kronprins Frederik skal løbe en distance i samtlige fem byer – først fire gange en mile og derefter 10 kilometer i København.

Seneste nye er, at også hans hustru, kronprinsesse Mary, vil deltage i løjerne.

Kronprinsen skal sammenlagt løbe 16,5 kilometer

Mary skal således – når hun har skudt mile-løbet i gang – selv løbe den lange 10 kilometer-rute i Odense.

Kronprinsen vil til gengæld være omkring en time i hver by – i rækkefølgen Aalborg, Aarhus, Esbjerg, Odense og København.

Her skal han løbe, have overrakt medalje, overvære underholdning, og hilse på danskerne, der i titusindvis er kommet for at løbe med og fejre ham.

Kronprinsessen har rygende travlt i New York

I skrivende stund er mere end 61.500 personer meldt til – men kun en enkelt af distancerne er udsolgt. Det er mile-løbet i Aarhus.

Arrangørerne fortæller dog til Newsbreak.dk, at man forventer, at der også bliver udsolgt på et par af de andre distancer.

Del din kommentar

Forsiden lige nu