To danske chancer ved stor MTV-prisfest

søndag d. 25. oktober 2015 kl: 9. 19 Af: Ritzau Fokus
 
MØ har haft et forrygende år. Nu har hun chancen for at vinde en MTV-pris med Major Lazer.

MØ har haft et forrygende år. Nu har hun chancen for at vinde en MTV-pris med Major Lazer. Foto: Unger Anthon/Polfoto

Lukas Graham og sangerinden MØ har chancen for at sikre sig en af de prestigefyldte priser, når MTV’s EMA løber af stablen søndag aften.

Når der søndag aften bliver delt priser ud i Milano, hvor årets MTV Europe Music Awards afholdes i år, er der chance for, at hele to danske kunstnere kan hive en statuette hjem.

Dansk verdensstjerne fylder 30 år

I kategorien “Best European Act” er bandet Lukas Graham nemlig nomineret til en pris. De vandt tidligere på måneden prisen for “Best Danish Act”, og er dermed kvalificeret til at dyste om den helt store præmie ved showet.

I kategorien kæmper også norske Astrid S. og tyske Lena, som danskerne måske vil huske fra Eurovision-vinderhittet “Satellite”, med om statuetten.

Sendes søndag aften

Samtidig kan den danske sangerinde MØ med det borgerlige navn Karen Marie Ørsted snuppe en pris i kategorien “Best Song” – altså årets bedste sang.

Hun er nomineret for nummeret “Lean On” sammen med gruppen Major Lazer, og er oppe mod store navne som blandt andet Taylor Swift, der er nomineret for nummeret “Bad Blood” sammen med Kendrick Lamar og Mark Ronson og Bruno Mars, der kan vinde for deres sang “Uptown Funk”.

Fans rasende over Madonna: Nu forklarer stjernen sig

Showet sendes live fra Milano på MTV klokken 21.00 søndag aften.

/ritzau/FOKUS

Del din kommentar

Forsiden lige nu