Tom Jones vil dna-testes for, om han er sort

mandag d. 2. november 2015 kl: 10. 00 Af: Ritzau Fokus
 
Tom Jones har solgt over 100 millioner album i en karriere, hvor han blandt andet har prøvet kræfter med genrerne pop, rock, soul, R&B og gospel.

Tom Jones har solgt over 100 millioner album i en karriere, hvor han blandt andet har prøvet kræfter med genrerne pop, rock, soul, R&B og gospel. Foto: Jonathan Short/JONATHAN SHORT/INVISION/AP

Den legendariske sanger Tom Jones vil have en dna-test for at finde forklaringen på sin mørke lød og sit krøllede hår.

Den 75-årige “Sex Bomb”-stjerne Tom Jones har hele sit liv været usikker på sit ophav. På grund af sit krusede, sorte hår og sin dybe stemme er han nemlig ofte blevet spurgt, om han er sort, fortæller han. Men nu vil han ved hjælp af en dna-test finde ud af, om der virkeligt er noget om snakken.

Legendarisk kvindebedårer gæster Smukfest

– Mange tror stadigvæk, at jeg er sort. Da jeg først kom til USA, blev folk overraskede over at se, at jeg var hvid, når de havde hørt mig i radioen. På grund af mit hår siger mange sorte til mig, at jeg bare lader som om, at jeg er hvid, siger Jones ifølge avisen Daily Mail.

Født i Wales

Det er dog usikkert, hvor Tom Jones’ sorte ophav skulle komme fra. Han er født ind i en familie af kularbejdere i Wales, og hans forældre har walisiske og britiske rødder. Tom Jones har dog før fortalt, at hans mor var omgærdet af spekulationer på grund af sin mørke hud.

– Min mor havde store mørke områder over det hele på hendes krop. De spurgte hende, om hun havde sorte forfædre, men det sagde hun, at hun ikke vidste, har sangeren tidligere fortalt i et interview med The Times.

300 til 3.000 kr

Daily Mail skriver, at private dna-undersøgelser er blevet populære de seneste år, og flere firmaer lokker med, at de kan bestemme folks etniske ophav, eller om de er efterkommere af historiske berømtheder som Kleopatra eller Napoleon for den nette sum af 300 til 3000 kroner.

"Trusse-tyv" giver koncert i Danmark

Men før man slår hul på sparegrisen for at finde ud af, om man er beslægtet med den spanske kongefamilie eller centralasiatiske nomadefolk, skal man måske slå koldt vand i blodet. Prøverne har nemlig fået kritik fra flere videnskabsfolk for at være ren spekulation.

/ritzau/FOKUS

Del din kommentar

Forsiden lige nu