Tom Selleck sagsøgt for vådt tyveri

torsdag d. 9. juli 2015 kl: 9. 00 Af: Ritzau Fokus
 

Tom Selleck spillede Monica Geller-karakterens mange år ældre kæreste, øjenlægen Richard Burke, i den populære “Venner”-serie. Foto: Dan Steinberg/AP

Midt i Californiens tørke er der restriktioner på vand, men skuespilleren Tom Selleck har angiveligt tappet mere end det tilladte.

Skuespilleren Tom Selleck har fået kamp til sit karakteristiske moustache.

Det kommunale vanddistrikt i Calleguas sagsøger den 70-årige “Venner”-stjerne for at stjæle vand midt i Californiens tørke, hvor der er rationer og skarpe restriktioner på de dyrebare dråber.

Ifølge retspapirerne, som blandt andet avisen The Guardian er kommet i besiddelse af, skulle Selleck angiveligt havde “plyndret” vand fra en offentlig brandhave til sin kæmpe ranch uden for Los Angeles.

Vanddistriktet hyrede en privatdetektiv til at dokumentere tyveriet, fremgår det af dokumenterne fra retten ved Ventura County, og efter sigende skulle Selleck have sendt en lastbil af sted for at tappe vand fra en brandhane ved en byggeplads og bringe det til Sellecks ejendom syv gange mellem den 20. september og 3. oktober 2013.

Herefter sendte myndighederne skuespilleren to reprimander om, at han skulle stoppe, hvis ikke det skulle ende i en retssag, men Selleck fortsatte ifølge retspapirerne vand-tyveriet.

Samme lastbil har angiveligt kørt samme tur til brandhanen fire gange i år, og derfor kræver vanddistriktet nu, at Selleck skal betale for omkostningerne af privatdetektiven samt advokat- og skadeomkostninger plus en foreløbig og permanent forbud mod at tappe mere vand derfra.

Midt i den drænende tørkeperiode, der har varet fire år, har Californiens guvernør, Jerry Brown, beordret, at statens vandforbrug skal skæres ned med 25 procent, og hvis ikke det overholdes, kan man bødestraffes med op til 3.000 kroner om dagen som privatperson.

Selleck har endnu ikke udtalt sig offentligt om sagen.

Den Golden Globe- og Emmy-vindende skuespiller fik sit gennembrud som privatdetektiven Thomas Magnum i 80’er-serien “Magnum, P.I.” og fik senere en tilbagevendende rolle som Monica Geller-karakterens mange år ældre kæreste, øjenlægen Richard Burke, i tv-serien “Venner”.

/ritzau/FOKUS

Del din kommentar

Forsiden lige nu