Tour De France 2012: Bradley Wiggins kører en perfekt tid

tirsdag d. 10. juli 2012 kl: 12. 15 Af: Kendte.dk NY
 

Efter skuffelsen ved EM 2012 og Andy Murray´s tårer ved Wimbledon, er man igang med at få drømmene op efter at få den første Engelske vinder af Tour De France hvor Bradley Wiggings igår vandt den første enkeltstart i touren. Over de 41km mellem Arc-et-Senans and Besançon, Wiggins sluttede 35sekunder foran sin Sky holdkammerat Chris Froome, mens andre modstandere til titlen tabte tid fra lidt bekymrende til katastrofe.

Læs også: Tour de france ikoner indrømmer doping

For Wiggins og Froome, dette makkerskab vil holde til 10 dage efter touren, da de begge stiller op til OL I London for England i enkeltstart. Den bedste tidstager igennem de seneste år, den Schweiziske Fabian Cancellara, sluttede næsten et minut efter Wiggins, mens den regerende enkeltstarts verdensmester Tony Martin fra Tyskland kom ind som nr. 12, 2min 16sek efter, til trods for at han plejede et brækket håndled og mødte en punktering på vejen.

Det vigtigste for Wiggins på den korte bane, er at han forlængede sin føring over den forsvarende Tour de France mester Cadel Evans fra 10sek til 1min 53sek, hvilket betyder at, med en endnu længere enkeltstart som kommer før afslutningen i Paris – 53.5km mellem Bonneval og Chartres på den sidste lørdag – Har Australieren ikke noget andet valg end at angribe i bjergene og indhente flere minutter på Englænderen der. Det kom efter at Sky dominerede den første bjergtop i fredags hvor Froome vandt etapen og Wiggins tog den gule trøje.

Dette var, sagde Wiggins, den bedste enkeltstart han har redet i hans karriere og det inkludere en sølvmedalje ved sidste års verdensmesterskab og fire andre enkeltstarts sejre i denne sæson, og en prolog enkeltstarts sejr i Giro d’italia 2010. “Det var perfekt. Det er ligesom juleaften at også vinde etapen. Jeg er tilfreds med måden jeg kørte og det jeg lagde i dagen. Lyden var utrolig når man kommer ned af start rampen men jeg overreagerede ikke og gik for hårdt til den. Jeg er lettet og stolt af mig self for at gøre det.”

Læs også: Bak i hierarki-hop efter Giro-triumf

Det er vist her: Hans stil var upåklagelig gennem etapen, med hans tynde ben som har skaffet ham øgenavnet “Sticks” kærner med næsten intet signal om den indsats nødvendig til at forsætte med mere end 48kmh op og ned af bjergene, og hans magre ansigt med det´s JPR Williams bakkenbarter som aldrig kommer under hans aerodynamiske styrthjelm.

Opgaven som rammer de andre favoritter når de først går ind i Alperne efter tirsdagens afslapningsdag er for at sige det mildt en kolossal opgave og alle må sætte sig op efter at nu skal der hentes sekunder og minutter, Wiggins har en enkeltstart i slutningen af touren, så de andre favoritter er nødsaget til at hive nogen ekstra kræfter frem i bjergene.

Del din kommentar

Forsiden lige nu