Triers nymfoman-film flopper stort i USA

mandag d. 24. marts 2014 kl: 9. 27 Af: Ritzau Fokus
 

Det ser ikke videre positivt ud for den ellers stjernespækkede film.

Det ser ikke videre positivt ud for den ellers stjernespækkede film. Foto: OLUFSON JONAS

Det er ikke ligefrem en ønskestart Triers “Nymphomaniac” har fået i USA, hvor folk holder sig fra biografen.

16 amerikanske biografer slog fredag dørene op for den danske filminstruktør Lars von Triers kontroversielle værk “Nymphomaniac Vol 1”.

Men indtil videre ser det ikke videre positivt ud for den ellers stjernespækkede film.

The Hollywood Reporter skriver, at filmen – baseret på tidlige tilbagemeldinger – alt i alt kommer til at indtjene under 110.000 dollar i løbet af weekenden.

Von Triers eks om bittert brud: - Jeg bad Lars skride ud af mit liv

Indtil videre går det bedst for den omdiskuterede film i New York og Los Angeles.

Magnolia Pictures, der udgiver “Nymphomaniac” i USA, gjorde filmen tilgængelig on-demand den 7. marts, hvad der kan være en del af forklaringen på det ringe fremmøde i biograferne.

Filmen har fra start af ellers tilegnet sig en del opmærksomhed – og ikke bare for dens mange eksplicitte sexscener og det stjernespækkede cast, der blandt andet tæller Charlotte Gainsbourg, Shia LaBeouf, Stellan Skarsgård og Uma Thurman.

I februar skabte Shia LaBeouf eksempelvis overskrifter verden over, da han udvandrede fra et pressemøde ved filmfestivalen i Berlin – til stor overraskelse for både presse og kolleger.

Det var et spørgsmål om filmens sexscener, der fik LaBeouf til at forlade mødet. Senere dukkede han op på den røde løber med en brun papirpose over hovedet med teksten: “Jeg er ikke berømt mere”.

“Nymphomaniac” er ifølge Lars von Trier det sidste kapitel i en trilogi, der begyndte med “Antichrist” og “Melancholia”, som begge klarede sig bedre i biograferne.

Sofie Gråbøl hylder her legendarisk instruktør

Under “Melancholias” premiereweekend i 19 biografer i november 2011 indtjente den 257.174 dollar, skriver The Hollywood Reporter.

/ritzau/

Del din kommentar

Forsiden lige nu