Træt af aldersdiskrimination

tirsdag d. 20. januar 2004 kl: 0. 00 Af: Kendte.dk NY
 

En lang række kvindelige filmveteraner gik sidste år til angreb på aldersdiskriminationen i Hollywood. Det drejede sig om stjerner som Sharon Stone (45), Whoopi Goldberg (48), Daryl Hannah (43), Meg Ryan (42) og Roseanna Arquette (44), men også mange flere ikke helt så kendte skuespillerinder. De lavede en dokumentarfilm om emnet, der dog aldrig nåede biograferne, men nu er den blevet solgt til en britisk tv-kanal, der vil vise den til sommer og det har igen sat gang i debatten.

Bedårende hertuginde tog kegler på stadion

I dokumentaren hævder skuespillerne, at det foregår en nådesløs diskrimination af kvindelige skuespillere over 40. Dokumentaren hedder “Searcing For Debra Winger”, og er opkaldt efter skuespilleren Debra Winger (48), der trak sig tilbage i 1996, fordi hun var blevet for gammel til at kunne få de spændende roller.

Ifølge Daryl Hannah så skyldes problemet ikke seernes ønsker, men derimod de mandlige topchefer i filmverdenen, der vælger de filmprojekter, som de selv kan identificere sig med. Julianna Margulies er enig med hende og beskriver topchefernes metoder sådan her: “De spørger sig selv efter auditionen: Skuespilleren er godt nok fantastisk, men kunne jeg tænke mig at gå i seng med hende?” På den måde ender filmcheferne altid med at vælge de yngre skuespillerinder, mener Margulies.

Del din kommentar

Forsiden lige nu