True Blood-stjernen har oplevet bagsiden af berømmelsen

lørdag d. 3. august 2013 kl: 15. 54 Af: Ritzau Fokus
 

Alexander Skarsgård nyder, når han er hjemme i Skandinavien, hvor hysteriet er mere afdæmpet. Foto: Scanbox

“True Blood”-stjernen har oplevet bagsiden af berømmelsens medalje, men han har også lært at håndtere det.

I dag er Alexander Skarsgård én af Sveriges største Hollywood-stjerner. Med sin rolle i tv-serien “True Blood”, er han på kort tid blevet meget berømt og eftertragtet.

Men da skuespilleren som teenager første gang medvirkede i en film, var han ellers sikker på, at livet som berømt skuespiller ikke var noget for ham.

– Jeg var med i en svensk ungdomsfilm, som jeg fik meget opmærksomhed for, og det brød jeg mig ikke særlig meget om. Jeg blev nærmest paranoid, fordi folk genkendte mig på gaden, og jeg ville bare være én af drengene, fortæller Alexander Skarsgård i et interview med Newspaq.

– Så i otte år vidste jeg ikke hvad jeg ville, jeg var i militæret og læste i udlandet. Jeg overvejede at blive arkitekt, siger skuespilleren, der er søn af en anden stor skuespiller – nemlig Stellan Skarsgård.

– Men da jeg var 21 år kunne jeg mærke, at jeg savnede at stå på scenen, og jeg besluttede mig for at prøve det, om ikke andet så en sidste gang, inden jeg afskrev det helt. Jeg ville ikke vågne op som 55-årig og være bitter, fordi jeg ikke havde prøvet det, fortæller han.

Det blev starten på den karriere, der senere har taget raketfart. Skarsgård flyttede til New York, og heller ikke her havde filmmagerne svært ved at se hans potentiale.

Lige nu er han aktuel i filmen “What Maisie Knew”, hvor han spiller over for blandt andet Julianne Moore.

Hollywood-ikon: Godt mine forældre blev skilt

Det var i starten især rollen som vikinge-vampyren Eric Northman i “True Blood”, der fik Skarsgårds ansigt i aviserne og bladene, men i takt med, at den populære tv-serie har fået flere og flere fans, er Skarsgårds privatliv også blevet mere og mere interessant.

– Da jeg først kom til USA, var jeg heldigvis gammel nok til at kunne distancere mig lidt fra det hele, og det hjalp selvfølgelig også at min far er skuespiller, siger han.

– For det er altså ret skørt nogle gange, hvordan de kan bore i dit liv og der er paparazzier, der ved, hvad du laver, hvor du er henne og som er klar til at forevige hvert et skridt, du tager, og hvem, du spiser frokost med. Og det kan godt være for meget ind i mellem, siger Skarsgård.

Derfor nyder han også, når han kan tage et smut hjem til Skandinavien.

– Fankulturen i Danmark og Sverige er ret anderledes end i USA, det er slet ikke så skørt her. Når jeg tager til Söder i Stockholm, hvor min familie er fra, der er ingen paparazzier. Og mine venner, som jeg har kendt, siden jeg var barn, er stadig de samme.

– Jeg håber, det gør, at jeg kan holde begge ben på jorden og sørge for, at jeg har lidt distance til al det virvar. Jeg ved jo, at det ikke er ægte, det er bare en vild og voldsom rutsjebanetur. Og det kan være slut i morgen, men det betyder ikke noget, siger han.

Det, der betyder noget for Alexander Skarsgård, er, at han har gode mennesker omkring sig.

– Jeg ved, at mine venner og familie altid vil være der, og at jeg kan tage hjem og være sammen med mine drenge, som jeg har kendt siden, jeg var seks år gammel. Der er ikke noget, der ændrer sig. De synes stadig, at jeg er den samme fyr som for 20 år siden.

– De er selvfølgelig glade for, at jeg er glad, og at jeg nyder mit arbejde, men de ville ikke elske mig mindre, hvis jeg ikke var berømt. Og det er vigtigt at huske, siger han.

Med tiden har skuespilleren, der ofte må se sig selv kædet sammen med unge og smukke skuespillerinder i pressen og sit privatliv udbasuneret, forstået, at der er nogle ting, han skal holde for sig selv.

– Man lærer at beskytte nogle ting, og at holde nogle ting privat, så det ikke føles som om folk ved alt om dig. Det tror jeg er vigtigt, at man har noget, der er ens eget. Det har jeg lært af min far, siger Alexander Skarsgård og uddyber:

True Blood-stjerne drømmer om dansk instruktør

– Han er meget social og meget åben i interviews, men han har også altid beskyttet os, hans kone, børn og familien. Så der kommer aldrig til at blive et realityshow om Skarsgård-familien, siger han med et smil.

/newspaq/

Del din kommentar

Forsiden lige nu