Tunghør prins får hjælp til ørerne

torsdag d. 30. oktober 2014 kl: 14. 27 Af: Ritzau Fokus
 

Storbritanniens prins Philip, her sammen med sin hustru, dronning Elizabeth, har blåt dansk blod i årerne. Han er nemlig barnebarn af Christian 9.

Storbritanniens prins Philip, her sammen med sin hustru, dronning Elizabeth, har blåt dansk blod i årerne. Han er nemlig barnebarn af Christian 9. Foto: DAVID PARKER/AP

Den 93-årige britiske Prins Philip er for første gang blevet set i offentligheden med et høreapparat.

Johnny Reimar: -Sådan startede Dansktoppen

Nu er det slut med at forlade sig på hustruen dronning Elizabeths tilstedeværelse ved de kongelige begivenheder for prins Philip, hertug af Edinburgh.

Ved uddelingen af den britiske orden Victoria-korset forleden blev den 93-årige prins for første gang set i offentligheden med høreapparat. Det skriver den britiske avis The Telegraph.

Ifølge iagttagere af det britiske kongehus har det i gennem længere tid været tydeligt, at dronning Elizabeth har været nødt til at orientere og ajourføre sin mand under royale arrangementer.

– Prinsen har ikke været på bølgelænge med begivenhedernes gang, når han har været ude med dronningen, så hun har været nødt til at sætte ham ind i tingene. Jeg tror, hans hørelse har været dårlig i et stykke tid, siger chefredaktør på Majesty Magazine, Joe Little, til The Telegraph.

Med henvisning til at der er tale om et privat lægeligt anliggende, har det britiske kongehus afvist at kommentere observationen af prins Philip med det nye høreapparat.

Under sine offentlige pligter taler prins Philip med mange indflydelsesrige personligheder, og derfor er chefredaktøren for Majesty Magazine imponeret over, at prinsen først har fået hjælp til hørelsen nu.

– Han har gjort sit arbejde fremragende i lang tid uden at have brug for sit høreapparat. Men nu bliver hans livskvalitet forbedret, siger Joe Little til The Telegraph.

Newspaq

Del din kommentar

Forsiden lige nu