Ny dansk tv-serie bliver gennembrud for ny generation

tirsdag d. 25. juni 2013 kl: 11. 29 Af: Ritzau Fokus
 

To af stjernerne fra DR's serie 1864. I rollen som Einar ses Carl Christian Riestra og rollen som Peter spilles af Jens Frederik Sætter Lassen. Foto: Per Arnesen/DR/POLFOTO/Handout / POLFOTO

Helt nye navne står klar til at erobrere de danske stuer i DR’s tv-serie 1864, der har premiere næste år.

Søren Malling, Rasmus Bjerg og Nicolas Bro er skuespillere, som de fleste danskere er bekendt med.

TV-stjerne med klar opfordring til danske par: Knald!

Derimod er det ikke sikkert, at navne som Esben Dalgaard Andersen, Jens Sætter-Lassen, Johannes Lassen og Carl Christian Riestra får en klokke til at ringe. Ikke endnu i hvert fald.

Men det kommer de snart til. Drengene er nemlig alle skuespillere i den danske tv-serie 1864, der i øjeblikket bliver optaget i Prag.

Tv-serien er bygget op omkring Tom Buk Swienty’s bøger Slagtebænk Dybbøl og Dommedag Als og handler om slaget ved Dybbøl i 1864.

De unge skuespillere kender allerede hinanden på kryds og tværs fra Statens Teaterskole, hvor de har gået samtidig, men det er første gang, at så mange af dem er engageret i det samme projekt.

Én af hovedrollerne er besat af Jens Sætter-Lassen. Han er søn af Søren Sætter-Lassen og har i serien sin første helt store rolle.

– Jeg er meget benovet over at være med i sådan et ekstraordinært projekt, siger 27-årige Jens Sætter-Lassen. I serien spiller han Peter, der frivilligt går i krig med prøjserne i 1864. En krig, der får fatale konsekvenser – ikke bare for ham, men for hele Danmark.

Johannes Lassen, der spiller den unge officer Dinesen, er også stolt af at være valgt ud til serien.

– Vi er en del af en ny generation af skuespillere, og det er så fedt, at vi har fået denne her tv-serie til at vise det. Det er jo et drømmeprojekt med en god historie og penge til at lave det rigtigt, siger han om tv-serien, der har et budget på 173 millioner danske kroner og er instrueret af Ole Bornedal.

For instruktøren betyder det meget at kunne give nogle nye “upcoming” skuespillere chancen.

Rasmus Bjerg rådgiver om parforholdsproblemer i ny serie

– De ved intet om at lave film, de er stærkt ubegavede og drivvåde bag ørerne. Men langsomt lærer de, hvad det vil sige at lave film. Og de er så nysgerrige og ekstremt talentfulde alle sammen, at det går meget, meget hurtigt, siger Ole Bornedal.

/ritzau/

Del din kommentar

Forsiden lige nu