Tv-vært kæmper for sygesikring: Græd på skærmen

søndag d. 13. august 2017 kl: 17. 00 Af: Ritzau Fokus
Jimmy Kimmel breaks down in tears as he tells how his new baby son Billy had lifesaving open heart surgery just hours after he was born, Mel B
Efter Jimmy Kimmel græd på skærmen, fik han et brev af Obama med tak for hjælpen. Foto: ABC/Scanpix (Arkivfoto)

Efter Jimmy Kimmel græd på skærmen, fik han et brev af Obama med tak for hjælpen.

Ligesom de fleste andre late night-programmer starter “Jimmy Kimmel Live!” vanligt med jokes og satire, men en aften i april var det en grådkvalt og hikstende vært, der åbnede sit program med en monolog om sin hjertesyge spæde søn.

– Jeg vidste, det ville blive følelsesladet. Det gik op for mig, at vi kunne få noget positivt ud af min søns hjertefejl. Jeg tænkte meget, mens vi var på hospitalet, og de var tilfældigvis samtidig med, at vores regering skulle beslutte, hvorvidt millioner af mennesker skulle have sygesikring, siger Jimmy Kimmel i et interview med The Hollywood Reporter.

Obama skrev til tv-værten

Efter den 13 minutter lange monolog skrev selveste ekspræsident Barack Obama til tv-værten, hvor han blandt andet takkede ham for at påpege vigtigheden af sygesikring til alle amerikanere.

Efter fadæse: Kendt talkshow-vært skal igen styre oscarshow

– Obama sendte et rigtigt betænksomt brev. George W. Bush sendte et rigtigt betænksomt brev. Flere kongresmedlemmer skrev til mig. Mit mål er ikke at gøre fri sygesikring til en demokratisk eller republikansk mærkesag, for det synes jeg ikke, det er, siger Jimmy Kimmel.

Han påpeger, at ifølge visse meningsmålinger støtter over 80 procent af amerikanerne nemlig en sygesikringsplan, der virker for alle.

I samme interview fortæller Jimmy Kimmel, at hans lille søn, Billy, nu har det rigtig godt.

Tv-vært dybt berørt: Nyfødt søn hjerteopereret

Ud over Billy har Jimmy Kimmel datteren Jane på to år med sin kone, Molly McNearney, og to voksne børn fra sit første ægteskab.

/ritzau/FOKUS

Del din kommentar

Forsiden lige nu