Kongeparret på vigtigt besøg
Kong Frederik og dronning Mary har mandag eftermiddag indledt et tre dage langt statsbesøg i Frankrig
Kongeparret har mandag påbegyndt første ud af flere officielle ankomster i forbindelse med det franske statsbesøg i hjertet af Frankrigs hovedstad, Paris.
Med pomp og pragt har den franske præsident, Emmanuel Macron, og præsidentfrue Brigitte Macron modtaget kong Frederik og dronning Mary ved Hôtel des Invalides med en militærceremoni.
Side om side
Ved ankomsten lyder den danske og franske nationalsang ud over gården ved Hôtel des Invalides, imens kongen og Macron går side om side.
Hôtel des Invalides rummer museer og monumenter, der alle relaterer sig til Frankrigs militærhistorie.

Flankeret af heste fra den franske republikanske garde tager kongeparret videre til næste officielle velkomstceremoni, som foregår på det franske præsidentpalads, Élysée, hvor det franske præsidentpar endnu en gang ventes at byde parret velkommen.
Pomp og pragt
Foruden den pomp og pragt, der ofte følger med et kongeligt statsbesøg, har turen fokus på forsvar, energi og sundhed.
Det gør sig blandt andet gældende, når dronning Mary skal besøge et hospital, kong Frederik skal besøge en forsvarsvirksomhed, og parret skal sejle i en elektrisk båd på Seinen.
Det store opbud af danske virksomheder med på turen er et af de største, og bevidner en stor interesse fra dansk erhvervsliv om samarbejde med Frankrig.
Sådan lyder det fra den administrerende direktør i Dansk Erhverv, Brian Mikkelsen, der er med i Frankrig. Han understreger, at besøget ligger på et væsentligt tidspunkt for Danmark og Frankrig.
Stærkere Europa
- Det er vigtigt at sætte alle sejl til for at skabe et stærkere Europa i disse tider, og det er virkelig positivt, at både kongehuset, regeringen og så stor en del af dansk erhvervsliv viser så stort engagement, lyder det fra ham i en skriftlig kommentar.
Tirsdagens program byder også på et fransk-dansk økonomisk forum i Paris' gamle børs Palais Brongniart. Her vil kongen officielt åbne forummet.
Det gennemgående tema for konferencen er europæisk samarbejde for en modstandsdygtig fremtid.
Dermed er det tre dage lange statsbesøg med kongeparret, 56 danske virksomheder og fire ministre i gang.