Rocksangers opsang til danskere: -Smålige og racistiske

fredag d. 27. oktober 2017 kl: 11. 25 Af: Elo Christoffersen

Den danske rocksanger har en opsang til danskerne i den nye single, der er ude i dag.

Uffe Lorenzen, frontfigur i Spids Nøgenhat og Baby Woodrose, giver en kærlig opsang til danskerne på sin nye single “Dansker“.

Sangen er opfølgeren til “Flippertøs”, der er den mest spillede sang på P6 i øjeblikket.

Nu følger Uffe Lorenzen op med sin anden solosingle “Dansker“.

Kindhest til danskerne

Her giver han en kindhest til ”verdens lykkeligste folk”.

Om sangen siger Uffe Lorenzen:

– Den handler om det paradoksale i at folk ude i verden kalder os “verdens lykkeligste”, samtidigt med at vi tangerer verdensrekorderne i antidepressiver, alkoholmisbrug og selvmordsrater, fortæller Uffe Lorenzen til Kendte.dk.

Kærlig opsang

Frasen “The happiest nation in the world” bliver i følge ham hurtigt irriterende, når især alle ens venner enten er angste, deprimerede, adhd diagnosticerede eller selvmedicinerede med alkohol og hash.

– Vi har det bedre i vores lille smørhul end så mange andre steder i verden, men jeg oplever også danskerne som smålige, nærige, racistiske og en lille smule latterlige i vores opblæste selvforståelse, siger han i en pressemeddelelse fra Bad Afro Records.

Sangeren mener ikke selv, han langer ud efter danskerne:

– Jeg synes egentlig ikke jeg langer ud efter nogen, men jeg ville gerne sætte et kunstnerisk spørgsmålstegn ved vores selvforståelse og lufte en undren over de fleste menneskers måde at leve deres liv på. Jeg tænker selv mere på den som en kærlig opsang, fortæller Uffe Lorenzen til Kendte.dk.

Er du nervøs for, hvordan danskerne modtager ”Dansker”, når nu du langer ud efter dem?

– Jeg står ved min sang og fægter med åben pande. Jeg er godt klar over at en sang der siger det folk ikke vil høre – at de ikke er lykkelige – måske ikke har de store chancer for at blive et pophit, men nogen skal jo gøre det og jeg har ærligt talt intet at tabe, siger Uffe Lorenzen til Kendte.dk.

”Dansker” udkommer digitalt i dag.

Del din kommentar

Forsiden lige nu