Ulf Pilgaard: -Jeg ser stadig fremad

søndag d. 8. januar 2017 kl: 11. 44 Af: Ritzau Fokus

Skuespilleren står i midten af livets sensommer, men alligevel ser han fremad og hæfter sig ikke i fortiden.

Det hele starter en varm sommeraften i sommerhusets have. Under solens lange stråler bevæger det ældre ægtepar, Ethel og Norman, sig ud i en snak om livet, dets udfordringer, deres erfaringer og oplevelser.

Det er essensen af teaterstykket “Vores sensommer”, hvor skuespilleren Ulf Pilgaard spiller overfor kollegaen Lisbeth Dahl.

Fremtiden er vigtigere

Selv om 76-årige Ulf Pilgaard udenfor scenen også har ramt sit eget livs sensommer, ynder han ikke at se tilbage i tiden. For ham vil fremtiden altid være vigtigere.

– Hvis man ikke er gået fuldkommen i stå af sygdom, er der jo hele tiden noget foran én, der skal løses, fortæller Ulf Pilgaard.

– Der er altid regninger, der skal betales, der skal tjenes nogle penge, planlægges indkøb og meget mere. Man lever i en rytme og en form, hvor man automatisk tænker fremad.

Faktisk ser Ulf Pilgaard kun tilbage i tiden i anledning af mærkedage som fødselsdag eller bryllupsdage – eller dengang han skrev sine erindringer.

Ulf Pilgaard hyldes for royal underholdning

– Dér er du nærmest tvunget til at se bagud. Det er selvfølgelig en interessant proces at gøre det, men det føles meget mærkeligt at gå bagud. Det føles forkert. Som at gå den forkerte vej, lyder det fra Pilgaard.

Livet er ikke kun positive oplevelser

Derfor ser skuespilleren primært fremad, men det gøres med en forståelse for, at livet ikke kun består af positive oplevelser.

– Jeg er efterhånden blevet klar over, at livet er en blanding af glade stunder og de mindre glade stunder. Når man er så gammel, som jeg er, så er det jo både de tragiske og de glade minder, der stikker ud, siger han.

– Ens erfaringer smitter af på den person, man er og giver forhåbentligt en eller anden menneskelig bund i det udtryk, man når frem til.

Med sine 76 år ved Ulf Pilgaard godt, at der bliver kortere og kortere tid tilbage, hvilket han især blev konfronteret med, da han i november 2016 mistede sin hustru gennem 50 år.

Ser ind i fremtiden med et smil

Alligevel kan han se gennem sorgen og ind i fremtiden med et smil.

Ulf Pilgaard tvinges ud af Cirkusrevyen

– Bare det at kunne stå ud af sengen selv. Allerede dér er man jo godt på vej til en ny dag, fortæller den populære skuespiller.

Ulf Pilgaard er aktuel i teaterstykket “Vores sensommer”, der spilles på Bremen Teater i København indtil den 9. januar.

Del din kommentar

Forsiden lige nu