Ulf Pilgaard: Savnet forlader mig aldrig

mandag d. 9. januar 2017 kl: 9. 42 Af: Ritzau Fokus
20170105121906496_org
Ulf Pilgaard mistede sin hustru Gitte Pilgaard i november 2016 efter flere års sygdom. Foto: Scanpix/Ida Guldbæk Arentsen

I november mistede Ulf Pilgaard sin hustru, og det er et savn, han aldrig ser forsvinde.

Efter 46 års ægteskab gik Ulf Pilgaards hustru, Gitte Pilgaard, i november 2016 bort.

Midt i at skulle stå på scenen i teaterstykket “Vores sensommer” og forberedelserne til endnu en jul, måtte den 76-årige skuespiller langsomt finde sig en ny hverdag, hvor han ikke længere havde hustruen ved sin side.

– Det savn, hun har skabt, vil aldrig nogensinde forlade mig. I øjeblikket dukker hun hele tiden op, lyder det ærligt fra den folkekære skuespiller.

Ulf Pilgaard har fødselsdag: Sådan fejres dagen!

– Hvis jeg går lidt for mig selv, så kan jeg komme i tanke om et eller andet, hun sagde eller gjorde, men det er sådan, det skal være. Hun skal stadig være inde i mit hoved og i min bevidsthed. Sådan vil jeg mindes hende.

Led af en demenssygdom

Den 76-årige komiker afslørede i sin selvbiografi “Mit liv som Ulf” fra 2015, at hans hustru led af demenssygdommen Huntingtons Chorea, som i sidste ende var led i, at Gitte kun blev 69 år.

Selv om Ulf Pilgaard så småt er vendt tilbage til hverdagen med arbejde og teaterstykket “Vores sensommer”, som han fortæller, giver ham et sorgfrit rum, så forsvinder savnet ikke.

– Minderne kommer hele tiden. Der er ikke nogle specielle situationer, hvor jeg savner hende mere end andre, røber Pilgaard.

Mindet om savnet hver dag

Der er nu et punkt, hvor Ulf Pilgaard hver morgen bliver mindet om, at hustruen Gitte ikke længere er i huset med ham.

– Jeg savner at lave morgenmad til hende. Jeg spiser altid et blødkogt æg, og Gitte fik altid en omelet. Nu laver jeg ikke omeletten mere, fortæller han.

– Det savner jeg.

Ulf og Gitte Pilgaard blev gift i 1970 og har to voksne sønner.

/ritzau/FOKUS

Del din kommentar

Forsiden lige nu