Vennens død sendte dansk stjerne tilbage til rødderne

Michael Poulsen fra Volbeat er albumaktuel med sit nye band, der blev en realitet, efter at han mistede sin ven og fandt tilbage til sit musikalske ophav

Offentliggjort Sidst opdateret

En dag ringer Volbeat-frontmanden Michael Poulsens telefon, mens han står ved kassen i supermarkedet.

Det er forsangeren Lars-Göran Petrov fra det svenske metalband Entombed.

Men Michael Poulsen når ikke at tage telefonen. Senere en nat ringer den igen, men heller ikke der når han den.

Lars-Göran "LG" Petrov var indlagt, alvorligt syg med galdegangskræft.

- Jeg tror, vi alle sammen havde en fornemmelse af, at det skulle han nok overvinde. Han tog meget fis på det hele og sendte videoer fra hospitalet. Det var typisk LG, han var meget sarkastisk, fortæller Michael Poulsen.

- Men det næste, jeg så hører, er, at han er gået bort. Det fik jeg en nedtur over, fordi han nok bare ville ringe for at sige farvel, fortsætter han.

Dedikeret til sin gamle ven

I LG's minde dedikerede han nummeret "Becoming" på Volbeat-albummet "Servant of the Mind" til sin gamle ven.

Mens Michael Poulsen skrev og indspillede rocksange til Volbeat, kom der nogle dødsmetal-riffs til ham, som han optog på telefonen. En genre, han ellers ikke havde dyrket i årevis.

- Der begyndte det at kildre lidt igen at skulle spille dødsmetal, fortæller Michael Poulsen.

Og en dag midt i en samtale om guitarpedaler og den rigtige metallyd sker der noget uventet.

- Lige som jeg står og snakker, går min iPod, ligesom når man laver et lommeopkald, i gang med at spille "Full of Hell" med Entombed, fortæller Michael Poulsen.

- Det tog jeg som et spirituelt kald fra LG, der sagde: "Du starter nu". Så jeg sagde til mig selv: "Det her opkald, det tager du den her gang, Michael".

Dermed var bandet Asinhell født.

Tilbage til rødderne

Med Asinhell vender Michael Poulsen tilbage til sine rødder i dødsmetal.

Den 29. september udsender bandet debutalbummet "Impii Hora".

I Asinhell kan Michael Poulsen også indfri et gammelt løfte til en anden nær ven, den tyske sanger Mark Grewe, som han havde aftalt at ville lave musik med.

Med om bord på projektet kom også trommeslageren Morten Toft Hansen.

Han og Michael Poulsen har jævnaldrende døtre, der ofte leger sammen.

- Vi blev enige om at gå i gang i Mortens lille garage. Ikke noget fancy. "Lad os gøre det, som man gjorde, da vi var 16-17 år", siger Michael Poulsen.

- Når først guitaren er stemt i A, og det lyder som helvede, så bliver man ganske automatisk inspireret. Inden jeg fik set mig om, var der materiale nok til en plade, fortæller han.

Skulle finde roen

Inden de kom så langt, skulle Michael Poulsen først lige finde roen til, at Asinhell kunne blive en realitet.

Det har været nogle hæsblæsende år, siden Volbeat blev dannet i 2001.

Michael Poulsen har samtidig skulle finde et overskud til at være familiefar i en hverdag, der består af at turnere verden tynd. Han og hustruen Jeanet har fået to børn i løbet af Volbeat-årene.

I år har han og bandet så valgt at skalere kraftigt ned og trække stikket i en periode.

Mere derhjemme

Det har til gengæld givet frontmanden tid til at være mere hjemme i Næstved og nørde sine gamle vinyler.

- Når jeg har været på tour med Volbeat, er det sidste, jeg har lyst til, at have musik i ørerne. Når jeg sidder i tourbussen, så vil jeg bare gerne have noget ro, forklarer han.

- Derfor har der ikke været tid til at have et rendyrket dødsmetalband før nu, for jeg havde ikke lyst til at gøre Volbeat til dødsmetal.

Genforelsket i dødsmetal

Kombinationen af at have fået ro og tiden til at lytte til de gamle plader hjemme og på morgenløbeture fik Michael Poulsen til nærmest at genforelske sig i genren dødsmetal.

Netop dødsmetal har rockstjernen ellers haft tæt på sig længe.

- Lige siden jeg var 13 år, har de ekstreme bands fanget mig. Som 10-årig opdagede jeg klassisk heavy metal, og siden var det den mere ekstreme del af genren, siger han.

Det var sådan set også grundlaget for Michael Poulsens musikalske rejse, der begyndte med bandet Dominus, som spillede tung metal.

Men Michael Poulsen kom fra et hjem med 50'er-rock, som han også havde lyst til at eksperimentere med.

- Jeg ville ikke prøve at blande genrer som rock, blues, gospel og poprock ind i et dødsmetalorkester. Det var bandlyst, og noget, man bliver brændt på det omvendte kors for, fortæller Michael Poulsen med et grin.

Michael Poulsen har efterhånden turneret verden tynd med bandet Volbeat. Nu har han langt om længe fundet tid til et hjerteprojekt - dødsmetalbandet Asinhell, der udgiver sit første album, "Impii Hora", den 29. september. (Arkivfoto).

Tilbage til udgangspunktet

Det musikalske miks har derimod dannet grundlaget for Volbeats lyd, og bandets succes med at skabe sin egen subgenre taler for sig selv.

Men nu er Michael Poulsen tilbage til sit musikalske udgangspunkt - rendyrket dødsmetal uden så meget som et pift af pinup-piger, rockabilly eller Elvis.

Asinhell er dog ikke en afsked med Volbeat.

Og det er vigtigt for Michael Poulsen at understrege, at både Volbeat og Asinhell har hvert deres liv og kan hver deres ting.

- Når jeg spiller i Asinhell, har jeg det godt med, at jeg kun skal koncentrere mig om dødsmetal. Jeg behøver ikke at koncentrere mig om, om det bliver for krasbørstigt til Volbeat. Det er der en stor frihed i, fortæller han.



Powered by Labrador CMS