Ung hitmager: -Alle er bange for at blive glemt

fredag d. 24. marts 2017 kl: 8. 14 Af: Ritzau Fokus
20170323173759422_org
Thøger Dixgaard slog igennem på den danske musikscene i 2015. Nu er han atter aktuel med en ny single. Foto: Pressebillede

Han vil kun udgive musik, når det føles rigtigt. Også selv om branchen suser afsted, og fans hurtigt glemmer.

Thøger Dixgaard bragede igennem på den danske musikscene i 2015 med numre som “Former” og “Blød inden i”. Han spillede til fyldte koncerter på Roskilde Festivalen og Smukfest og optrådte til P3 Guld.

Siden har der været mere stille fra den unge musiker fra Aarhus, der i 2016 kun udgav et enkelt nummer.

Tilbage med ny single

Nu er Thøger Dixgaard tilbage i rampelyset med singlen “Tø mig op”, men den lange pause har været nødvendig for musikeren.

Ungt musikhåb: -Vi har så meget værdi i det danske sprog

– Jeg bliver nødt til at være inspireret og leve mit liv, førend at jeg kan lave nogle sange. Jeg har et motto, der hedder, at livet skal leves først i forhold til min musik, siger Thøger Dixgaard.

Har rejst en del siden sidst

Han har derfor siden sin sidste sang rejst en del. Desuden har han arbejdet intenst på at lave ny musik, men uden at det helt rigtige nummer har været der før nu.

Selv om det har strejfet ham, at hans navn kunne forsvinde fra folks hukommelse, har den unge musiker alligevel insisteret på at tage sig tid.

– Jeg tror, at hvis man først begynder at tænke på, at man kan blive glemt, så tænker man på det hele tiden. Jeg tror egentlig, at det dræber al ens inspiration at tænke på den måde, siger Thøger Dixgaard og fortsætter:

– I stedet er det for mig vigtigt at lave noget af god kvalitet. Vi lever i en tid, hvor det går så sindssygt stærkt, alle kunstnere er bange for at blive glemt, så man skal hele tiden være aktiv på Facebook, Instagram og whatever. Jeg er egentlig vildt stolt af og taknemmelig over, at jeg har kunnet gøre det på min egen måde.

Kræver is i maven

Han lægger ikke skjul på, at det har krævet is i maven ikke at udgive noget i lang tid, men han insisterer på, at musikken skal være i fokus. Derfor vil han heller ikke spise sine fans af med madbilleder på Instagram og daglige opdateringer.

– Jeg føler, at dem, der har en interesse i mig, skal have noget oprigtigt. Jeg kunne godt have udgivet alt muligt, men så havde det nok ikke været noget, jeg syntes, var fedt nok, siger Thøger Dixgaard og tilføjer:

– Jeg er også nødt til at gøre det for min egen skyld. Jeg kan ikke bare være en underholdningsfontæne, der skyder afsted for at gøre nogle mennesker glade.

Thøger Dixgaard har tidligere markeret sig som en del af musikfællesskaberne Hukaos og Flødeklinikken og været nomineret til årets nye danske navn ved Gaffa-prisen.

Ung dansk sanger: Det startede med en trompet

Singlen “Tø mig op” er på gaden 24. marts.

/ritzau/FOKUS

Del din kommentar

Forsiden lige nu