Ung kronprinsesse bliver sendt på kinesisk skole

onsdag d. 21. februar 2018 kl: 11. 37 Af: Jesper Werge, jw@kendte.dk

Kronprinsesse Amalia står til at arve den hollandske trone, når hendes fra, kong Willem-Alexander, engang enten dør eller abdicerer. Men inden hun når dertil, så vil hun en tur forbi verdens mest folkerige land.

Nu ser det ud til, at den 14-årige kronprinsesse Amalia har lyttet til sin fars velmente råd.

Royalt hurra: Konge fejrer fødselsdag

Ifølge den hollandske avis De Telegraaf har den 14-årige pige planer om at studere i Kina i en ikke alt for fjern fremtid.

Dronning Maximas datter har i forvejen lært kinesisk gennem et par år, og hun kan angiveligt afslutte sine gymnasieår på UWC Changshu i Kina.

Prinsessens kinesiske skole er en slags “søsterskole” til Atlantic College i Wales, hvor hendes far, kong Willem-Alexander, læste gennem to år tilbage i 1980’erne.

Har netop besøgt Kina

For en måned siden besøgte regentparret Kina, hvortil de var blevet inviteret af Xi Jinping, der er Kinas præsident.

Lige nu studerer kronprinsesse Amalia på Christelijk Gymnasium Sorghvliet, der ligger i Haag.

Sidste år begyndte den hollandske konge at tale åbent om, at hans førstefødte skal bruge energi på at finde sig selv – og på at få set verden, inden hun en dag skal indtage tronen.

Kong Willem-Alexander og dronning Maxima har yderligere to døtre, prinsesserne Ariane og Alexia på henholdsvis 10 og 12 år.

Blev selv markant modnet

Han fortalte ved den lejlighed, at han selv var blevet markant modnet ved at rejse ud i verden som ung – og ved at møde interessante mennesker i sine teenage- og skoleår.

Det hjalp den daværende kronprins til at acceptere, at han en dag skulle overtage rollen som monark efter sin mor, dronning Beatrix.

Se billederne: Kongefamilie på skiferie

– Det havde jeg ikke rigtig accepteret og forstået, og jeg ønskede at lære mig selv bedre at kende. Og det er min varmeste anbefaling til Amalia, at hun gør noget lignende, fortæller Willem-Alexander ifølge netmediet Hello!.

Han blev konge i 2013, da dronning Beatrix valgte at abdicere.

Del din kommentar

Forsiden lige nu