Ung popsanger: Frygtede at blive stemplet som useriøs

lørdag d. 25. juni 2016 kl: 7. 06 Af: Ritzau Fokus
Micky Skeel vil gerne bevise sit værd som sangskriver og musiker. Derfor droppede han sin skuespilkarriere af frygt for at blive stemplet som useriøs.
Micky Skeel vil gerne bevise sit værd som sangskriver og musiker. Derfor droppede han sin skuespilkarriere af frygt for at blive stemplet som useriøs. Foto: Jesper Hede/free

Micky Skeel slap skuespillet til fordel for musikken. Han var bange for ikke at blive taget seriøst, hvis han gjorde begge ting samtidig.

Det har været en snørklet vej til karrieren som soloartist for 27-årige Micky Skeel. Han har både haft filmroller og været fodboldspiller på eliteplan, men nu har han skåret alt andet fra for at jagte musikdrømmen.

Det var dog først efter sin rolle i Susanne Biers film “Den skaldede frisør” fra 2012, at han tog sig mod til at droppe skuespillet.

Musikken var vigtigere

Micky Skeel ville nemlig ikke ende med at gøre to ting halvt, selv om filmroller både var sjovt og gav penge på kontoen. Musikken var vigtigere, siger han.

– Jeg har set mange eksempler på folk, der både var skuespillere og musikere, og som ikke bliver taget seriøst, så det var jeg da også bange for. Jeg følte mig splittet, men jeg har aldrig været i tvivl om, at musikken er det rigtige valg for mig, fortæller Micky Skeel.

I foråret udgav han sin første solosingle “Kys ham nu”, og efterfølgeren “Dig” er klar til at blive skudt af som den næste. Men det var langt fra selvskrevet, at Micky Skeels stemme skulle nå så langt.

– Jeg ville ønske, at jeg kunne fortælle en historie om, at jeg har sunget, siden jeg kom ud af min mors mave, men det er desværre ikke sandheden. Da jeg var yngre, sagde mine kammerater på fodboldholdet, at jeg ikke kunne synge, griner han.

Hit med Ole Henriksen som gæst

Troen på stemmen fik lov at blomstre, efter en sangtræner og en coach fik ham overbevist om, at han havde evnerne. Første møde med musikken skete i gruppen Puls, som blandt andet hittede med Ole Henriksen som gæst på nummeret “Dope” i 2011.

Men i dag står han alene bag mikrofonen og deler ud af sine personlige historier, som, han selv mener, går tæt på.

Sange om brud med kæreste

De to første singler handler om bruddet med en kæreste – først tvivlen om, hvorvidt han egentlig er kommet videre og derefter om følelsen af at være ude på den anden side af forholdet.

– Det er underligt, men det føles faktisk meget naturligt at give så meget af mig selv. Jeg tror, det er nemmere at skrive tekster, som er ægte, end hvis jeg blandede fiktion ind i det, forklarer sangeren.

Han insisterer på at levere sandheden om sig selv. Og med tiden har han lært at lukke ude, hvad andre folk mon tænker.

– Jeg har tidligere taget mig selv i at lytte til, hvordan alle mulige pladeselskaber syntes, jeg skulle lyde og se ud. Jeg skuffede mig selv. Nu er det kun min egen mening, der tæller, siger Micky Skeel.

/ritzau/FOKUS

Del din kommentar

Forsiden lige nu