Ung sangkomet: Min ærlighed skal bane vejen

søndag d. 9. august 2015 kl: 9. 00 Af: Ritzau Fokus
 
Karl William spillede på Smukfest fredag eftermiddag.

Karl William spillede på Smukfest fredag eftermiddag. Foto: MARIE KRAGH KATRINE/POLFOTO

Mens flere af hans kolleger synger om penge, damer og succes, har den unge sanger Karl William valgt at gå en anden vej.

Han er kun 20 år, men sangeren Karl William er en ung mand med en mission. Den rødhårede fyr, der står bag sange som “Foruden at forgude” og “Kostumeramt”, vil nemlig gerne være med til at vise, at selvom man står på en scene og bliver spillet i radioen, så er der både gode og dårlige dage.

Derfor handler hans sange hverken om damer, penge eller store biler, som ellers er yndet inspiration til sangtekster for mange af hans kolleger i branchen.

Flere megastjerner på Skanderborg fik anmelderhug: Manden bag svarer på kritikken

– For det første har jeg hverken penge og damer, siger Karl William og smiler.

– Men jeg vil hellere ikke skjule mig bag noget. Det betyder mere for mig at fortælle noget om forløbet i, hvordan man har det. At hvis man har det dårligt, så får man det godt igen på et tidspunkt, siger sangeren, der i høj grad bruger sit eget liv i sine tekster.

– Jeg ville ikke kun kunne fortælle om, hvor godt jeg har det. Det ville blive en facade. Alle har jo noget de kæmper med, og dem, der synger om penge og damer, har det også irriterende nogle gange. Det er jo nemt nok at fortælle, hvor fedt man har det, men jeg vil hellere fortælle ærligt, at det ikke altid er sådan, siger sangeren, hvis album “Placebo” udkom i maj.

På albummet, der følger op på den anmelderroste EP “Døende”, finder man numre som “Ensom” og “Ingen tørre øjne”.

– Jeg prøver at være så oprigtig som mulig. Jeg vil gerne prøve at ramme de folk, der har et eller andet med sig selv, som de ikke kan få redt ordentligt ud. Og fortælle, at det er okay at være ked af det, siger Karl William.

Stod det til ham, var der flere kunstnere, der tog den mission til sig.

– Min største drøm er, at folk ville skrive musik nøjagtig som de havde det. Og at de også lavede sange om at have det dårligt. Det ville betyde, at både dem, der laver musikken og dem, der lytter til den, vil få et mere ærligt billede af, hvordan livet i virkeligheden er, siger han.

Pludselig stod Frederik på scenen på Skanderborg: Sådan gik det til

Karl William spillede koncert fredag på Smukfest i Skanderborg. I september kan han opleves i blandt andet Aarhus, Odense, Herning og København.

/ritzau/FOKUS

Del din kommentar

Forsiden lige nu