Stjernespækket film udvalgt til stor filmfestival

mandag d. 22. januar 2018 kl: 18. 14 Af: Elo Christoffersen og Ritzau Fokus

Dansk film om Astrid Lindgren er udtaget til gallapremiere på den internationale filmfestival i Berlin.

Døgnet føles nok pludselig en hel del kortere for den danske filminstruktør Pernille Fischer Christensen, for hendes film “Unge Astrid” er blevet udvalgt til at få verdenspremiere på den prestigefyldte internationale filmfestival i Berlin.

Filmen, som har Alba August i hovedrollen som den unge Astrid Lindgren, er blevet udvalgt til at blive vist i kategorien “Berlinale Special Gala” onsdag 23. februar i Friderichstadt-Palast Cinema, oplyser Nordisk Film i en pressemeddelelse.

– Jeg er meget taknemmelig og glad for den ærefulde invitation til at komme til Berlin med min film om den unge Astrid Lindgren.

– Det er en film, som betyder meget for mig personligt, og vi arbejder lige nu døgnet rundt på at have så smuk en film som muligt at vise. Det bliver derfor en meget ny film, vi tager med os; direkte fra hjertet så at sige. Tak, Berlinale! siger Pernille Fischer Christensen i meddelelsen.

Gidseldrama med dansk fotograf bliver til spillefilm

Datter af Bille August

24-årige Alba August, som er datter af filminstruktør Bille August, er også udtaget som Shooting star ved filmfestivalen i Berlin.

Tidligere er blandt andre Darling-skuespillerinden Danica Curcic og Steppeulven-skuespilleren Joakim Fjelstrup udråbt til Shooting Star ved Berlinalen.

Game of Thrones-stjerne i dansk drama: -Seriens succes har åbnet døre

Blandt de øvrige navne på plakaten til “Unge Astrid” er Trine Dyrholm, Magnus Krepper, Maria Bonnevie, Henrik Rafaelsen og Björn Gustafsson.

“Unge Astrid” har dansk premiere den 6. december.

Del din kommentar

Forsiden lige nu