Ungt musikhåb: -Vi har så meget værdi i det danske sprog

søndag d. 26. marts 2017 kl: 9. 16 Af: Ritzau Fokus
20170323172855422_org
Thøger Dixgaard er aktuel med ny musik. Foto: Pressebillede

Thøger Dixgaard ser en særlig tyngde i sine danske tekster, som, han tror, ville være svær at nå på engelsk.

Thøger Dixgaard indtog den danske musikscene i 2015 med numre som “Former” og “Blød inden i”.

Her blev han af anmelderne hyldet for sine bløde sangtekster, som blev kaldt både sårbare og inderlige.

Den unge musiker har siden fulgt op på den første succes med nummeret “Hvad skal du nå”, og han er netop nu aktuel med singlen “Tø mig op”, hvor han igen holder sig til sit modersmål.

Det er nemlig i det danske sprog, at han trives bedst, og selv om han synes, det kunne være spændende at nå ud over Danmarks grænser som musiker, er det ikke et karrieremål.

Ung hitmager: -Alle er bange for at blive glemt

– Det kunne være sjovt, men det skulle være som producer så. Jeg producerer vildt meget, og det kunne lige så godt være en engelsk sang, men det er ikke noget, jeg søger aktivt lige nu, siger Thøger Dixgaard.

Mest naturlig at skrive sange på dansk

Han tilføjer, at det falder ham mest naturligt at skrive sange på dansk. Og selv om det engelske sprog kan mange ting, er der mere gods i det danske, påpeger han.

– Jeg synes, det fede ved engelske tekster er, at der er mange ord, man kan bruge. Man kan for eksempel synge love (kærlighed, red.) i en sang, uden at det betyder det helt store. Men hvis man siger det på dansk, er det virkelig intenst, forklarer Thøger Dixgaard og fortsætter:

– Der er mange tunge ord i det danske sprog, og jeg synes, det er vildt sejt, at vi har så stor værdi i vores ord. Vi har ikke udvandet vores sprog særlig meget.

Derfor har han også sat sig et helt særligt mål for sin karriere som dansk sangskriver og musiker.

Ung dansk sanger: Det startede med en trompet

– Et af mine mål er at kunne lave en sang, hvor man siger “jeg elsker dig”, og hvor det lyder fedt. Jeg synes ikke, at den sang findes endnu, siger Thøger Dixgaard, der tidligere har markeret sig i musikfællesskaberne Hukaos og Flødeklinikken.

/ritzau/FOKUS

Del din kommentar

Forsiden lige nu