Unikke Beatles-optagelser sættes til salg

tirsdag d. 17. februar 2015 kl: 19. 01 Af: Ritzau Fokus
 
Beatles ses her i 1965. Gruppen var aktive fra 1960 til 1970.

Beatles ses her i 1965. Gruppen var aktive fra 1960 til 1970. Foto: AP/AP

Råbånd af the Beatles koncerter på en tysk stripklub i 1962 bliver sat til salg af britisk auktionshus. Startprisen er en million kr.

Sjældne optagelser af the Beatles, der optræder på en stripklub i den tyske by Hamborg mellem jul og nytår 1962, bliver sat til salg den 27. februar af auktionshuset Ted Owen & Co.

Hun var kvinden bag den mest mytiske musiker i Storbritannien

Det skriver den britiske avis The Guardian.

Ted Owen, der er indehaver af auktionshuset, fortæller, at startprisen for de unikke optagelser starter ved en million kroner, bl.a. fordi det er optaget under meget specielle omstændigheder.

– Da de spillede i Hamborg, var det mest af alt et underholdningsshow. Man havde John Lennon , der kom ud med et toiletsæde om hovedet og efterlignede Hitler på scenen. De skulle holde folk underholdt, fordi det dybest set var en stripklub, siger Owen om de historiske optagelser fra Liverpool-bandet.

Båndet rummer 33 både færdigredigerede numre og råoptagelser fra stripklubben, hvor gruppen spillede et par egne sange, men mest coverversioner af andres.

Båndet har været meget eftertragtet, og både Beatles-manageren Brian Epstein og John Lennons enke, Yoko Ono, har forsøgt at få fat i optagelserne. Det blev dog Larry Grossberg, tidligere manager for kunstneren Andy Warhol og bokseren Muhammed Ali, der fik det til sidst.

– Jeg er 74 år, og det er på tide at sælge. Jeg vil ikke give min familie den byrde at skulle gennemgå alle mine ting og droppe alt, siger Grossberg til avisen.

Manden bag gryderne er blevet adlet af prins William

Optagelserne og numrene fra den tyske stripklub, Star Club, udkom allerede i 1977, efter at Grossberg brugte omkring en million kroner på at rense båndene for derefter at udgive 26 færdigmixede sange. Nu sætter han så de originale optagelser til salg.

Newspaq

Del din kommentar

Forsiden lige nu