Ups: Her falder kong Harald på live-tv

fredag d. 7. oktober 2016 kl: 20. 00 Af: Louise Bennetzen
Stortingets åpning 2016: Kong Harald holdt på å falle men fikk hjelp av kronprins Haakon etter den høytidelige åpningen av det 161. storting mandag, Kong Harald, Kronprins Haakon
Foto: Heiko Junge / SCANPIX

Den ældre konge, havde et uheld på vej ned ad podiet efter sin trontale. Heldigvis reddede sønnen ham.

Det er ikke altid nemt at være kongelig. Man kan nemlig være sikker på, at alt hvad man gør bliver lagt mærke til, og det er også tilfældet for den norske Kong Harald. Mandag åbnede Stortinget i Norge, hvor Kong Harald som traditionen kræver holdt trontalen. Men på vej ned ad podiet gik det galt.

Den 79-årige konge af Norge holdt sin tale som sædvanligt, og det hele gik smurt, indtil han skulle ned ad podiet. Selvom det kun gjaldt få trin, mistede den ældre majestæt  fodfæstet på vej ned, og måtte reddes af sin søn kronprins Haakon.

Se dem her: Sjældne optagelser fra dansk kronprinsebryllup

Selvom prinsen nåede at redde sin far fra et ubehageligt fald, kan man i videoen se tilhørerne holde vejret, og man kan nærmest mærke anspændtheden, mens de håber på det bedste.

Dronning Margrethe inviterer til aftenselskab på Christiansborg Slot

Stortinget, som svarer til det danske Folketing, åbner hvert år den første hverdag i oktober. Her konstitueres det, og det er kongen, der står for åbningen. Her giver Kongen trontalen, der udtrykker hovedlinjerne i regeringens arbejdsprogram og politikken det kommende år.

Se videoen nedenunder, for at se hvor galt det går.

Del din kommentar

Forsiden lige nu