Verdenskendt ABBA-musical skal synges på dansk

torsdag d. 30. marts 2017 kl: 10. 11 Af: Ritzau Fokus

Stig Rossen spiller hovedrollen i succesmusicalen CHESS, som nu opføres på dansk i professionel opsætning.

Lige nu spiller Stig Rossen Kong Arthur i musicalen Spamalot i Tivolis Glassal, men næste år skal han indtage en rolle, han allerede kender ret godt.

Her får forestillingen CHESS nemlig til januar premiere i Tivolis Koncertsal, og det er den garvede musicalstjerne, der skal spille hovedrollen.

Ultimativ musicaludgave

Det er teaterproducent og kapelmester Mikkel Rønnow der står bag opsætningen af CHESS. Han har før været involveret i flere forskellige opsætninger af musicalen på engelsk, men nu tager han skridtet videre og laver den første professionelle produktion af musicalen på dansk.

– Forestillingen er ofte blevet opført i koncertversion, men jeg har længe gået og drømt om at lave den ultimative musicaludgave til det danske publikum med det helt store udtræk på scenen – og for første gang i en dansk version, som kan give mening på en ny måde for et stort dansk publikum, siger Mikkel Rønnow.

CHESS er en musical skrevet af ABBA-drengene Björn Ulvaeus og Benny Andersson i samarbejde med Tim Rice, som har skrevet teksterne og er idémanden bag musicalen. CHESS havde første gang premiere i 1986 på West End i London.

Stig Rossen elsker lydbøger og hader reality-tv

Alle sangene fra musicalen blev udgivet i et konceptalbum allerede i 1984, inden musicalen overhovedet var på vej, og det blev en stor international verdenssucces.

Sange fra musicalen som “One Night In Bangkok” og “I Know Him So Well” blev hurtigt populære og steg til tops på hitlisterne, så da musicalen endelig fik premiere i London i 1986 var CHESS allerede et fænomen.

Gensyn med gammel glansrolle

For Stig Rossen bliver Tivolis opsætning et gensyn med hans gamle glansrolle som den russiske skakmester Anatoly, men denne gang skal han altså for første gang synge på dansk i den rolle.

Stig Rossen spillede første gang den russiske skakmester i en opsætning af musicalen i 2001.

Stig Rossen dropper planlagt pause

Musicalen får premiere den 19. januar 2018, og skal også på Danmarksturné til nogle af de største kulturhuse i landet blandt andet Musikhuset i Aarhus og Vejle Musikteater.

/ritzau/FOKUS

Del din kommentar

Forsiden lige nu