Verdenskendt sportsstjerne giver kronprinsen stor hæder

torsdag d. 21. juni 2018 kl: 18. 02 Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk og Ritzau Fokus

Thomas Bjørn er stolt over at kunne udnævne kronprins Frederik som ambassadør for årets Ryder Cup.

Kronprins Frederik er onsdag udnævnt som officiel ambassadør for Ryder Cup-golfturneringen af sin landsmand Thomas Bjørn, der er Ryder Cup-kaptajn for det europæiske hold.

Majestæten inviterede inden for: Flere fik sagt mange tak

Udnævnelsen kom, præcis 100 dage før turneringen skal afvikles. Ved Ryder Cup dyster de bedste golfspillere fra USA og Europa mod hinanden.

– Jeg er henrykt over at acceptere rollen som ambassadør for Ryder Cup i 2018. Det er en stor ære, og det er ekstra specielt, at det sker i samme år, hvor Thomas Bjørn er kaptajn.

– Jeg har spillet golf med Thomas og fra nærmeste hold set hans passion for Europa og Ryder Cup, og jeg er stolt som alle andre i landet over at se ham skrive historie som den første dansker, der er kaptajn for holdet, siger kronprins Frederik til turneringens hjemmeside.

Thomas Bjørn er meget tilfreds med at få kronprinsen som ambassadør.

– Vi dannede nogle stærke relationer på banen, da vi spillede sammen, og det er en fantastisk oplevelse for mig – som kaptajn – at kunne fortsætte relationen, siger Thomas Bjørn.

Ud over kronprins Frederik er også den franske sejler Armel Le Cléac’h og den ukrainske fodboldlegende Andriy Shevchenko ambassadører for årets Ryder Cup.

I 2016 vandt USA den seneste udgave af Ryder Cup. Europa har dog ikke tabt på hjemmebane i 25 år.

Afsløringen om prinsesse ændrer alt

Ryder Cup spilles 28.-30. september i udkanten af Paris.

Kronprinsen er glad for sport og har altid dyrket meget forskellige sportsgrene. Eksempelvis ridning og triatlon. Senest løb Frederik en række løb i forbindelse med sin fødselsdag. Arrangementet hed Royal Run.

Del din kommentar

Forsiden lige nu